Click Me

Falling leaves

Annyeong

Hello Chingoo~welcome to my blog~happy reading~

Pengumuman

Cakap Sambil Senyum

mitsu sayang semua yang sudi membaca blog ni..kita kawan sampai mati =_="

Total Pageviews

Likes

nuffnang2

Tuesday, 6 March 2012

Mengatasi ketakutan diri sendiri

Annyeong,


agak malas la kan menaip banyak-banyak tatkala menanggung kesakitan yang teramat sangat...kesakitan yang akan membawa aku kepada ke-fobia-an aku pada doktor gigi...


OK..YA, AKU MENGAKU AKU SANGAT TAKUT PADA DOKTOR GIGI..


akibat ketakutan yang teramat sangat aku sejak kecil selalu lari bila doktor gigi datang ke skolah...dan itu telah membangkitkan semangat aku untuk mengosok gigi selalu dan every night sebelom tido aku akan gosok gigi..sejak kecil lagi tau...


KENAPA AKU SAKIT GIGI SEKARANG KALAU AKU NI MENJAGA KEBERSIHAN MULUT SELALU?


sebab ia memang nak rosak nak buat macam mana?..taip hari-hari aku berikrar nak pegi klinik dan berazam menyabut gigi si durjana menyebab hari hariku tersiksa...seperti duri dalam daging punya perangai si gigi aku ni...


aku ni boleh dikatakan orang paling berani...kalau bab kuar malam-malam sesorang melalui kubur 2 3 kali tak pernah rasa sedikit takut pun...tapi bab doktor gigi ni aku memang langsung tak boleh bertoleransi langsung...bukan nak membudakkan diri disini tetapi sebab TAKUT tu memang ada lain macam sikit dari takut HANTU



2 comments:

sahabat yang merentas masa