Click Me

Falling leaves

Annyeong

Hello Chingoo~welcome to my blog~happy reading~

Pengumuman

Cakap Sambil Senyum

mitsu sayang semua yang sudi membaca blog ni..kita kawan sampai mati =_="

Total Pageviews

Likes

nuffnang2

Thursday, 15 March 2012

Jalan Jalan Waterfront Kuching

Annyeong,


Salam untuk semua...entry ni aku nak share pic masa aku kuar jalan dengan kazen aku aritu...(sebenarnya dah 3 bulan lepas kot) haha...ntah la aku ni rasa ber-blog ni umpama Time Machine pulak...mana tak nya asyik nak cerita pasal benda yang dah lepas lepas je...sebenarnya yang sekarang ni aku tak ada benda aku nak share dan aktivti menarik untyk diceritakan pada korang..lagipun kan tak sempat nak update gak masa tu sebab REASONFEYMESAKU "internet baru je bayar" muahahaha


Nak share pic yang cambest je ea...pic yang tak AWESOME aku tak nak upload...bajet retis pulak.. FYI semua pic ni diambil menggunakan DSLR NIKON iaitu kazen aku..






Burung Kenyalang melambangkan Sarawak


antara bangunan lama di sini..mungkin juga salah satu tarikan pelancong





hujung minggu ramai orang lepak kat waterfront terutama hari sabtu...hari remaja (dating la tu)

Dewan Undangan Negeri SARAWAK


boleh dikatakan banggunan tua dan menyimpan rahsianya tersendiri

pernah berlaku kebakaran disini

bangunan lama menjadi tarikan

sungai sarawak masih elok blom tercemar lagi




model of the year

kat seberang waterfront kuching kitotang naik perahu der

muka tak boleh blah

student mana ntah interframe ni...haha

malam kunjung tiba
tgh baca doa...kot...hehe


tgh menunggu makanan

dah nak gelap dah..macam nak hujan je

Ikan Pari Bakar...SEDAP

kazen aku aritu dia belanja...Terima Kasih

cantik pemandangan waterfront kuching waktu malam

tengok kat belakang tu pelancong luar negara pun main kat sini

tempat kitorang makan berdepan dengan sungai sarawak

muka serius siot


p/s: semua gambar diambil disekitar Tebingan Sungai Sarawak

8 comments:

  1. nang steady dslr ya...syg kedei ya angus hoooo..kedei kain sia dolok nak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aok kedei angus la ya..kazen mpun dslr ya

      Delete
  2. oic...nang bez mun dpt megang dslr..sntiasa berkelip jak hooo...mek suka pg rah satek..byk pilihan..

    mek rs mun ktk buang nok benda bekelip2 4 kali ya..byk org drop komen..mudah n cepat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...mena juak...tQ2...dah buang dah...SATEK ka SATOK? =)

      Delete
  3. cantiknyaa.bila la agaknya nk sampai sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah ada la peluang tu..nanti kita boleh jalan ramai2 dengan Wan Hazel...

      Delete
  4. Replies
    1. banyak lagi tempat yang best2...Mak Dara pernah jejak kaki ke Sarawak tak? hehe

      Delete

sahabat yang merentas masa