Click Me

Falling leaves

Annyeong

Hello Chingoo~welcome to my blog~happy reading~

Pengumuman

Cakap Sambil Senyum

mitsu sayang semua yang sudi membaca blog ni..kita kawan sampai mati =_="

Total Pageviews

Likes

nuffnang2

Sunday, 3 July 2011

Disebalik Tabir--------->>Sri Aman>>>Pesta Benak>>>Jelukong

Anneyonghaseyo,


Sabtu ya tek aku ngn abg aku berangkat kul 4.30 pagi dari umh n trus agak kawan aku kat stutong (krell n logis)...pas amik nya duak berangkat la kmkorg menuju ke destinasi iaitu PESTA BENAK....tauk x korang apa ya??....‘benak’ merujuk kepada fenomena ‘ombak sungai’ (tidal bore) di mana air pasang dari laut ‘pecah’ apabila bertembung dengan pulau dan membentuk ombak yang menghala ke arah sungai dan berlaku 2 kali sehari. Malah, kerana popular, Pesta Benak telah dikomersialkan dan diraikan pada tiap tiap tahun di sekitar Sungai Batang Lupar, Sri Aman.


Perjalanan kat Jalan Kuching-Serian nang sunyi la pagi ya pagi ya kabus iboh padah la nang tebal tapi perjalanan harus diteruskan sbb mok sampey awal...dalam perjalanan sempat juak la aku bergambar lam keta n amik video pakei kenangan...tok la first time aku g k keta n makasih byk2 kt kawan aku krell sbb sudi drive....dolok aku g Jelukong pn pakei Van sewa jak...pengalaman baru bagi aku la tk guna si kancil...dh sampay Serian kmkorg pn singgah kt Petronas jap Krell mok beli air n aku g toilet x tahan sejok gilak...phm2 la...HA HA HA...


Dalam 15 minit cmya mbak bertunggu lmk gilak rasa g bank berbaris mok masok toilet sbb rami gilak org otw g PESTA BENAK singgah ntuk BERKEMEH gila eh da ku heran ne toilet  mpuan ne toilet laki ku nga duak2 di bedal mpuan....X PANDEI BACA OR BUTAK NGA SIMBOL KT PINTU TOILET YA KA???cehhhhh.....perjalanan pun diteruskan pagi ya view nang the best la embun2 halus mula cair dh ya SUNSHINE adohhh nang HEAVEN jak asa dpt ngga view cmya...jalan sia berbukit2 ada nok bgs n ada juak nok jaik...mun korang drive g Sri Aman berhati hati kt BUKIT BANGGUNAN sbb sia byk gilak kes EXCIDENT...


Sampey Sri Aman dlm kul 7.30 cmya kmkorg trus g umah Logis jap ilek2...kul 8 trus g PASAR SIMANGGANG dimana PESTA BENAK diadakan...pagi ya nang nasib bait juak ada nemu tempat parking trus...singgah jap breakfast...dah ya jalan2 n sempat juak aku ngn krell beli topi...cuaca pagi ya nang panas hanggus asa kulit tk pn gelap + selang....kt pesta benak ya aku nngu masa mok ngga live upa benak ya n 3 org surfer pelancong asing 2 dari france n 1 dari Brazil...da juak lepak kt KUBU ALICE....abis pasar dipusing jalan kaki kepak iboh padah la mun di sorong bantal komfem tido...dh tengah ariya lepak kt padang sebelah masjid ya anta krell smbhyang zohor jap...sempat juak aku melelap mata ntuk 3 minit...HUHU


pasya trus ke kdei makan ntuk mkn tghari...dh kenyang ngntok tp ku pejal juak jalan2 nga org lumba perahu panjang dh petang cmya tiba la masa nok ditunggu2...dh tercapai hasrat aku then masa ntuk pulang ke JELUKONG...sampey jak sia aku trus ajak Igat ke SUNGAI lmk dh ku g sia....lepak sia 5 minit cmya trus balit mandik n makan then gurin2 layan movie...


Bangun pagi ya awal...bkn bgn tp terbangun akik awal pagi dh kuar sempat juak kaka ngn nya...akik tuai rumah panjang kt tmpt ya...dh bgn ya aku sarapan logis n amy  gik layan mata...logis xda sbb tido umh nya mpun kt simanggang...igat pn tdo umh nya mpun kt sebelah...pagi ya aku lepak la ngn kazen2 aku nok kecik2 ya kt ruai...lmk x duduk luar ya...pasya tgh ari cmya mkan tghari lok kira mok balit alu ujan...alu ada keta EXCIDENT nang cun2 dpn kedeii cina kt JELUKONG ya...sempat juak berkaraoke rah umh usu ku...smentara nggu ujan xda gik...tepat jam 2 berangkat la kmkorg...balit bertiga....aku amy krell


nang tahan drive jaoh...dh biasa balit miri-kuching-miri

Gelap2 mbak bjemor

kaki bukit KUBU ALICE

KUBU ALICE

haha boyak sedang bjemur

ilek2 kt padang jap


Krell amy n logis dalam ya

bot penyelamat


benak sudah datang

cdak tok menjaga sidak SURFER

tdo2 pn knk gambar

awal krell landing mlm ya mbak kepak gilak

24 jam x tdo

kazen aku MIA

CUMEL MIA AMIR

muka bangan pagi

MORNING peace

bangun pagi trus knk berik topeng

cuba teka wajah disebalik topeng

LEPAK kt RUAI

Amir a.k.a JUSTIN BIEBER HAHAHA

KRELL & MIA

time KARAOKE sempat bergambar
SEKIAN TERIMA KASIH


**LIFE DEAD TRUTH LIE LOVE HATE**