Click Me

Falling leaves

Annyeong

Hello Chingoo~welcome to my blog~happy reading~

Pengumuman

Cakap Sambil Senyum

mitsu sayang semua yang sudi membaca blog ni..kita kawan sampai mati =_="

Total Pageviews

Likes

nuffnang2

Thursday, 30 June 2011

Cancel punya pasal pasya pisang berbuah 2 kali

Anneyonghaseyo,


bukan main gik aku bersemangat mok turun kelas kul 2PM  tadik al maklum la subjek gak sigek jak nk...bila exited gilak mok turun sampey x makan dari pagi......p/s: sebenar nya aku gago online n xda semangat pn mok turun tp aku pegang janji ngn someone ya xmok escape n blaja bena2 ya aku rajin tadik....sebelum trn kelas ya aku just sembat sambar roti jak makan lam keta sengaut bh gik pn xda mood mok mkn nasik...dah sampei kolej duk la lepak2 jap n ngu mmbr lain datang bila dh aku jalan depan audi gate gik bkunci pasya ada junior mdh ada notis kt sebelah ya bila ku baca nang hampeh la CLASS CANCEL yakumadah buang minyak keta jak n sampei sanggup x mkn mbak excited g kelas konon nya tek nk...dah ya datang la gila molah plan g nga transformer...dlm setengah jam cmya nggu nang xda juak upa class mok start nang bena kali notis ya


xmok buang masa aku ngn kwn2 aku cau la ntrus g THE SPRING...beli la tiket ntuk movie mlm lak n movie kitorang kul 9....pas beli ya makan jap pasya balit umh trus...aku nk mdah tok la balit aku petang tdik hujan lebat angin kuat juak ada la TRANSFORMER WANNA BE nang rasa dirik nya OPTIMUS PRIME sliding dari jalan bertentangan nasib aku sempat ngelek (mengelak) aku mbak slow jak ari ujan dlm 60km cmya nok si LORI ya gila juak mcm ko tek transformer mbak laju2 time ujan...nyawa ko dalam tin xpa tp nyawa org lain ko pikir la juak xda org muji mbak laju tym ujan bh...aku terpaksa k jalan tanah nasib ku x belimbak rah dibah jambatan


balit umh trus ku check tayar tkt nya pn tayar x center ka apa...alhamdulilah la xda pa2...balit ya aku gik gago on9 alu lupak pasal MBO kul 9pm berebut la aku makan n nggu abg ku sembahyang lok...dah abis ya berangkat la ku dari umh ujan makin lebat ssh na juak eh mudah na ngantok ntam sejok...dh sampei umh kwn kt stutong aku pn soh la nya drive aku tok datang malas bh...sampei THE SPRING jam dh kul 8.45 pm 15 minit gik cita nk strt.....mdh 3D tp subtitle jak lebih menonjol hahaha.....apa2 pn cita ya nang best


3D uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu layan


**LIFE DEATH TRUTH LIE LOVE HATE**

Sunday, 26 June 2011

Carnival Gawai Redeem 2011

Anneyonghaseyo,


Sapa ada pegi Carnival Gawai Redeem malam tdik??.....wahhhhhh rami vip vvip mlm tadik....Pehin Sri ATM pun ada (Abdul Taib Mahmud)....mlm ya aku sorg drive suma org xmok teman....Flo dh ato baik punya dh mlm ya kawan nya 2 org xpa la 3 aku sapu abis...opssss....merapu jak aku tok...xda la 2 org mmbr nya xda teman la so aku layan dengan adil dan saksama...macam Raja dulu kala la pulak aku tok...malam tadik aku berangkat dari rumah pukul 6.30 pm pegi jmpa kawan aku...sebelum ya aku pn dh ato plan bgs n kawan aku madah mun ada ompuan k teman nya so nya ekot...so aku pn bincang la ngn flo soh dia bawak kawan nya nok lain ya juak sekali nya ato 2 mpuan then si kawan aku tok x jd ekot so SOLO la aku drive dh la 1st tym aku drive mlm2 g Bau...xpa aku x kisah juak sorg pn sorg la n aku mintak jgn ada zombie jak block jalan aku malam2....Alhamdulillah aku selamat sampei ke destinasi pertama, amik Flo kt umh n aku pn x sangka dapat kuar mlm ngn nya...sweet nya mlm ya eh....sblm ya aku soh nya mintak izin mak nya sbb ssh mbak anak dara org kuar tanpa izin mati aku lak mun ada apa2 hal...ada la aku nk salam ngn mak dia tp x jd sbb aku takut n mak da tgok aku semacam jak.....p/s: makcik saya x buat benda pelik2 kat anak makcik malam tu saya jaga baik2 ^^v


Destinasi kedua aku ngn Flo amik kawan dia Elia...perempuan kalau berkemas mmg lama dh sampai kt depan rumah Elia, dia lom abis bkemas so aku borak2 dgn Flo bdua jak la dlm keta....5 minit pasya Elia berbaju hitam rambut perm boleh tahan tp tunang org..destinasi ketiga kitorang g amik Penny hehehe boleh tahan putih rambut perm juak pas amik nya we all pn headed to main destination iaitu CARNIVAL GAWAI REDEMM 2011 yeahhhhhh!!!!!


Nang rami la orang kt sia....sib bait aku dpt park kt dalam....dh sampei ya trus nait atas ada replika rumah panjang rah sia sebelah ngn dewan besar ya tempat vvip dinner...aku ngga dari atas jak ne pat join sbb aku tk org biasa haha mcm2 ada aktiviti mlmya ada tarian, pertandingan kumang gawai n pertandingan berdating sapa paling tahan sampei pagi...ngepak aku tok...ya ku malas nk ber-blog mun xda idea....ada org jual kraftangan...pertandingan karaoke ada juak Nescafe pn...dh kepak bjalan we all lepak la kt kedai mkn sia minum2 P/S: minum cola jak la


Pasya ada live band gik ya nang best la we all take pic together Flo, Elia n Penny tp byk pic ya kt Flo l8r la amik or grab dari Fb nya...malam ya last song sempat menari ngn Elia ajak Flo nya xmok jual mahal...live band ya abis kul 1 cmya so plan nk g satu gik destinasi terakhir tp mak Flo soh balik so we all trus balik....masa hantar Penny balik nya brik Cupcake Pink gik ya nyum2 manis eh mcm tuan nya juak...Suma kawan2 nya friendly best lepak mlm ya tp x puas....pasya anta Elia then last skali anta Flo n aku saja jak mbak keta slow2....btol x Flo?...aku hantar nya sekali bpk nya depan umh bukak pintu nk mintak flying kiss je x jd haha J.K...harap2 bapa nya x marah P/S: saya x buat bnda x senonoh kt anak uncle


Pas anta nya aku balik la sorang drive di jalan sunyi tanpa ada keta...ADA ZOMBIE X??? ya jak lam palak ku kaki kepak mata layu nang melayang kereta ku mbak balit sorang2 xda ngn klaka then aku pasang lagu jak...best juak jalan xda keta dapat speed x sangka aku pey umh cun2 30 minit jak biasa nya 45 minit dari Bau....sorg balit sambil melayan CUPCAKE











**LIFE DEAD TRUTH LIE LOVE HATE**

Saturday, 25 June 2011

Bila internet problem

Anneyonghaseyo,


Lama gak la aku x update blog aku ni dh macam rumah hantu gak aku tengok sunyi sepi je....aku bengang sgt.....marah n fedup....nak tau sbb apa???........sebab internet la....aritu bapa aku dh g bayar petang tu mlm lak x dpt internet sbb diorang potong....bapa aku lupa bg tau kat kaunter TM tu sambung line tu balik....sbenarnya aku bersyukur sgt2 la bos aku offer nk bayarkn ntuk bulan ni hehehe sbb aku tgh kering gak la bulan ni...ok2 sambung cita, bila internet dh wat perangai yang agak SIAL so aku ngn abang aku pun plan la kuar jumpa kawan kitorang kt area Stutong...rumah sewa orang bujang la katakan.....agak lama gak la lepak kt situ tp bila dh bosan sgt dh xda bnda nk dibuat, kitorang pn pegi la jalan ke kuching....


sampai nya kitorang ke kuching aku pn park la keta kt waterfront tu...view kt situ waktu mlm mmg best gak la...byk cendawan tumbuh mksd aku orang dating la...salah sorg kawan aku mcm ustaz mlm tu...patut la cendawan yang tumbuh kat tepi2 tu semua lari bila tengok kitorang bukan takut kena rompak or peras ugut tp takut kena tangkap basah....kitorang sempat la singgah kt stall kt waterfront tu makan2...kirorang try our quality time together before kitorang graduate ntah jumpa ntah x....ingat x korang ngn aku 5 tahun akan datang


Ustaz Loqman

Salam raya ka??

ilek2 lok pok

penjaga jeti syif malam

ada x nga pendekar bujang lapok??tok la gengster jeti

Julius jelez ngga teh tarik halia aku punya

baca doa makan lok ustaz

sudu pn ko bedal juak ka

sekian terima kasih

**LIFE DEAD TRUTH LIE LOVE HATE**

Tuesday, 14 June 2011

Tanpa sebab

Annyeonghaseyo.... ;)


lame gak aku x update blog aku...ari ni aku pn tak tau sebab dan kenapa...boring la pulak duk umh sorg2...abang aku dan adik aku g kuar...mlm td kawan aku msg ajak lepak so di sebab kn line celcom jeles ngn aku tgh msg so buat la perangai lembab pulak si line celcom ni...cehhh...kwn aku lak dh anta 3 msg aku baru je reply  n dia majok la pulak...dia cakap x jadi ajak lepak...hmmm....bgn aku pg td dia pn msg aku and cakap dia g jalan sorg2...merajok bebeno upernye yerrr....HEHEHEHE....aku msg la dia and cepat2 aku g mandi...HAHAHAHA...tgh mandi pn smpt nk balas msg dia....yerrrr.....HAHAHAAHAHA ;P


aku strt keta trus memulakan perjalanan...dlm perjalanan tu tayar lak kurang angin so aku singgah la kt shell jap alang2 nk pam tayar aku pam la minyak skali...rekod aku mmg tetap 45 minit je sampai ke daerah Bau tp ari ni delay cikit sbb lori byk...


sampai je ke destinasi aku kol la kwn aku ni dia tggu aku kat Siang Siang... :) sambil duduk minum sambil  tu gak on9...pastu si dia ni lak nk beli brg aku ikut je pastu kitorang g makan...makan laksa je tu pn x habis...sbb aku xde selera...abis je mkn aku ajak la kwn aku ni jalan2... ;)


dlm sejam cmtu gak la aku lepak ngn kwn aku ni...pastu dia ckp nk balik sbb dia jaga baby kakak dia..byk2 terima kasih kat kwn aku ni sbb membuat hari aku ceria.... ;P balik pas hantar dia aku x henti snyum2 dalam keta... ;) u knw why im smile till now


pic aku lepak tadi

cuba teka sape amik pic aku tym ni???

sapa amik pic aku ni???
eh....pahal lak pic ni???....HAHAHAHA




LIFE DEAD TRUTH LIE LOVE HATE

Sunday, 5 June 2011

JOM HEBOH + accident + necklace

Annyeonghaseyo...


aku baru je sampai umh...aku tadi bru balik dari konsert karnival Jom Heboh...aku berangkat dari rumah pukul 8.30 wif my bro n my kazen...aku ni x tau sgt jalan ke stadium so nasib baik la aku jadi pemandu arah aku drive ikut jalan yg dia tunjuk je...aku nk cita gak la si pemandu arah ni bukan boleh pakai pn siap tunjuk jalan salah lagi kat aku...masa tgh patah balik tu ada la sebuah motosikal self accident dpn aku kat jalan bertentangan...si pembonceng pulak kat sebelah jalan dan motosikal tu pulak tergelongsor ke arah aku nasib baik la aku dapat elak lagipn aku bawak keta slow sbb ari hujan...dah sampai  timbul la plak masalah lain..parking lak full...aku pusing roundabout tu ada gak 2 kali baru dpt jmpa parking...cehhh....dh tu hujan plak makin lebat..time tu ramai org bersesak balik aku pulak bersesak2 masuk...sempat gak la aku aku tgok Adi mentor, Akim dan Mas Idayu tu je aku sempat tengok sbb aku lambat sampai ke konsert karnival Jom Heboh..


abis je konsert tu aku pn balik ke keta..dh tu masalah lain gak menimpa aku..auto remote lock plak basah  kena hujan time aku tgok konsert tu...berkali kali aku try tekan x dpt gak nasib baik la aku jmpa polis area tu n aku mintak tolong tengokan keta aku tu...aku plak cm org jahat pecah keta org dh la keta berbunyi je...kena soal polis siap tnya siapa tuan punya keta..hohohoho..anyway thnk tu both of u En. Polis sbb sudi melayan karenah kereta aku ni...


dah selesai masalah, abang aku lak soh amik adik angkat dia...so kitorang amik la adik angkat abang aku..n kitorang g McD sbb abang aku dh janji spon adik angkat dia so aku pn menunpang di-spon kn..ahahaha...best kn...lalalalala...


sampai je kat umh aku rasa something missing...OMG my neclace and the only one tht i ever had as memories of my past was gone...how could it leave me like previous owner...tht necklace wanna leave me too...arghhh...please dont...tht thing im promise to keep it until the end of my life...now it gone...I AM VERY SORRY...malam ini mesti ada hikmah nya...kenapa aku masih terasa begitu kehilangan walaupn hanya disebabkn necklace...To previous owner of tht necklace it not bout you it just me n tht necklace...anything in here i was not talking bout you...it JUST BOUT NECKLACE + my PROMISES...Please come back to me my necklace..dear NECKLACE u r the only thing was left in my past...miss u rantai ku.. :(


LIFE DEAD TRUTH LIE LOVE HATE

Saturday, 4 June 2011

Pandai Berenang tak korang?

annyeonghaseyo...


aku bru balik dari aktiviti sihat...aktiviti apa? aktiviti berenang ler...it been a long tym aku x berenang x sangka lak aku still good in swimming...^^v...ok kitorang plan g kolam renanag dekat2 area kawasan tempat tinggal aku je...dah lama gak la aku x menjenguk tempat tu xda la perubahan dari dulu tp org petang td mmg ramai la...sebenarnya my kazen plan pegi pagi tadi tp kolam renang tu ada pulak aktiviti so petang bru la kolam tu bukak ntuk org ramai so kitorang pn decide g kul 2...


Haaa aku nk cita gak la td kazen mazen aku dh gerak lebih awal aku delay la 30 minit sbb tggu abg aku mmg mnyakitkn ati la gak..dah tu kazen mazen aku suma masuk free sbb uncle aku keja kt situ so aku ni yg lambat terpaksa la bayar masuk...T_T...


ok tanpa membuang masa sesampai nya aku kt kolam renang tu aku trus la terjun...sbb terlalu excited nk berenang aku lupa lak warming up...huuu...tapi xpe la sbb aku mmg puas ati dapat menghabiskn renangan 8 round ulang alik...still aku kalah with my kazen sbb meka mmg pro bab renang2 ni...nafas aku ni pendek...T_T


ni la pic aku amik td kazen mazen aku dan adik aku


meka x tau pn aku amik pic ni

aku main snap je la

aksi gaya bebas
still penat pas berenang tp aku semangat update trus blog aku ni




LIFE DEAD TRUTH LIE LOVE HATE















Thursday, 2 June 2011

Gawai Ke Kpg Suba

Annyeonghaseyo,


On the 2nd of June aku ngn kazen aku g "ngabang" dlm bahasa Iban melawat or menziarahi ke rumah kawan...destinasi yg aku g aritu kt daerah Bau..daerah Bau dan aku kira dh familiar sgt ngn tempat tu...so pagi tu aku ngn kazen aku berangkat dari rumah pukul 1..and my fren tu tggl kt Kpg Suba and 1st tym la ku dgr nama kpg tu...my fren tu siap masak lagi khas ntuk kitorang...special tuu...^^v...yg masak tu her Aunty yg beragama Islam..masa perjalanan tu aku aku miss red light so pasni komfem ade la saman aku...haiya...sbb aku lalai x perasan red light tu sbb aku x tido semalaman dan awal pagi sebelum pegi ngn kazen aku aku tolong mak ngn bpk aku g amik tanah ntuk meka tanam bunga depan rumah..letih + ngantok...so mcm biasa la view ke Daerah Bau kehijauan sejuk and tenang dan nampak gunung ganang mmg best la kalau shot gambar...Kpg Suba tu letaknya selepas Hospital Bau so mmg tuah kami perjalanan lancar dan sampai lebih awal dari target...45 minit je...hehe


Sesampai nya kitorang ke Kpg Suba aku pn msj la My Fren n aku ngn kazen aku salah masok simpang la pulak...pastu aku kol my fren nk tnya kt mana umh dia bila aku kol dgr suara mcm budak la pulak...^^v..opsss jgn marah ya cik FLORENCENY I terngumpat u kat dalam ni ye Just Kidding...aku ngn kazen aku 1tym g umh Flo so malu2 pusak la kitorang...ada gak la kisah lucu aritu bila sesi bergambar bermula kamerea kazen aku lak xda MMC sbb lupa kat umh...law ada mmg pergh la pic aritu...^^v...mmg friendly la Flo tu..haa menu ntuk kitorang aritu randang lemang sayur and yang paling aku suka Ayam Pansuh...favourite aku tuu...


Mmg x dirangcang gak la aktiviti aritu..Flo ajak la kitorang jalan2 g umh saudara mara dia kt situ..haa tym kat umh saudara mara dia la aku menyakat la si Flo ni pastu lak dia asyik kata aku benggong je..pastu la main cubit pukul2 ala2 manja lak pulak...haaaa...ada apa2 ke Cik Flo..pas dalam 2 3 buah rumah saudara mara and her fren house so Flo ajak la kitorang jalan2 kat kpg dia dan mmg langkah kanan la sbb ptg tu ada org bermain gong...sempat la layan jap tgok org main gong...so mmg agak lama gak la aku kt Kpg Suba aritu...dari pulul 2 ptg sampai la kul 5.30 ptg..


Ni la gambar yang sempat di amik aritu...ENJOY


tQ to my kazen for taking this picture


Siapa chubby gik?


with Flo brother Marshall


Flo brother and my kazen


ada biak molah muka kiut belakang


peace




Hahahahahaha


clean from Alkohol






jalan2 kat kpg Suba




teropong apa??


kanak2 riang sedang menari di tgh jalan




knapa ngn mata aku?HAHAHAHAAHA




that all fren..TQ for read


and last but not least alot of thank from me to Flo sbb layan kitorang




LIFE DEAD TRUTH LIE LOVE HATE

Wednesday, 1 June 2011

Sesi Fotografi Sesama Sendiri

annyeonghaseyo

Sebelum aku share aktiviti aku dan melanjutkan coretan, aku nk ucapkan SELAMAT HARI GAWAI dan HARI KEAMATAN kepada semua yang meraikannya khas nya dan kepada semua Sarawakian dan Sabahan am nya...Hari ni aku ngn kazen aku melakukan sesi fotografi sdn bhd..^^v boleh dikatakan ntuk suka2 je la...Fotografi? Apa itu fotografi? maksud nya seni, proses or pekerjaan mengambil or menghasil sesuatu gambar...versi omputeh lak : Photography is the process, activity and art of creating still or moving pictures by recording radiation on a sensitive medium, such as a film, or an electronic sensor..Perkataan “photography” berasal dari French photographie yang bermaksud “light” + “stylus”, “paintbrush” atau “melukis dengan cahaya.”  Pada awalnya, produk fotografi dinamakan negatives(negatif) dan fotograf, atau singkatannya photo (foto)....Petang tadi bertarikh 1st Jun aku with my kazen keluar jalan2 cari view sunset...sbb view pada waktu sunset mmg best n for me the best view ever la..petang tu bermula la aktiviti mencari port2 yg best ntuk bergambar..^^v

Port pertama aku ngn kazen aku masuk ke dalam kawasan kebun nenas yang ada berdekatan dekat2 kawasan Lot Kampung Meranek...akhirnya jumpa gak kawasan yang agak sunyi dan yang penting ada ciri2 alam kehijauan yang aku ngn kazen aku cari..kawasan tu ada sungai kecil pastu ada jambatan kayu dan yg penting kawasan tu GREEN...^^v so bermula la sesi tangkap gambar ala2 gaya bebas tiru gaya artis...haha...aku salute kt kazen aku sbb tangkap gambar aku..mmg ada gaya pro la pic dia amik..pastu kitorang g kt ladang kelapa sawit yng berdekatan dan shot pic kat sana gak...memandangkan matahari dh terbenam aku ngn kazen aku bergegas ke port kedua lak...

Port kedua lak area Jalan sekitar Kota Samarahan dan tujuan kamiorang adalah mencari kawasan sawah padi dan berjaya jmpa tp xda tempat ntuk pose sbb takde jalan masok kat kawasan tu..sdeh gak la x tercapai hasrat nak pose kat situ..T_T so aku dan kazen aku melanjutkan perjalanan lebih dalam ke kawasan tu dan jumpa view sunset yang agak best la...kawasan tu jalan agak lenggang sbb tu jalan baru..dan aku sempat la amik 2 3 gambar kt area tu...cuaca pn dh gelap sgt dh so kami mencari destinasi ke tempat mengisi perut...

Makan !!! makan !!! makan !!! haa makanan ditaja sepenuh nya oleh kazen aku..TERIMA KASIH kepada kazen aku sbb belanja aku td..waahhh..mmg sedap la makanan kt situ..kedai mkn tu area Sindang la...sapa org2 tempatan dekat2 Kota Samarahan tau la tempat yg aku maksudkan...kt situ lak sempat gak la continue tangkap menangkap gambar...hahaha...

OK korang layan picture aku ngn kazen aku...ada apa2 nk tanya sila la dan jgn lupa drop your comment k...^^v


































NI je yang sempat aku upload..amacam ok x pic2 tu? ^^v..harap korang semua terhibur la ek...

samapai disini saja entry aku...

LIFE DEAD TRUTH LIE LOVE HATE