Click Me

Falling leaves

Annyeong

Hello Chingoo~welcome to my blog~happy reading~

Pengumuman

Cakap Sambil Senyum

mitsu sayang semua yang sudi membaca blog ni..kita kawan sampai mati =_="

Total Pageviews

Likes

nuffnang2

Wednesday, 1 June 2011

Sesi Fotografi Sesama Sendiri

annyeonghaseyo

Sebelum aku share aktiviti aku dan melanjutkan coretan, aku nk ucapkan SELAMAT HARI GAWAI dan HARI KEAMATAN kepada semua yang meraikannya khas nya dan kepada semua Sarawakian dan Sabahan am nya...Hari ni aku ngn kazen aku melakukan sesi fotografi sdn bhd..^^v boleh dikatakan ntuk suka2 je la...Fotografi? Apa itu fotografi? maksud nya seni, proses or pekerjaan mengambil or menghasil sesuatu gambar...versi omputeh lak : Photography is the process, activity and art of creating still or moving pictures by recording radiation on a sensitive medium, such as a film, or an electronic sensor..Perkataan “photography” berasal dari French photographie yang bermaksud “light” + “stylus”, “paintbrush” atau “melukis dengan cahaya.”  Pada awalnya, produk fotografi dinamakan negatives(negatif) dan fotograf, atau singkatannya photo (foto)....Petang tadi bertarikh 1st Jun aku with my kazen keluar jalan2 cari view sunset...sbb view pada waktu sunset mmg best n for me the best view ever la..petang tu bermula la aktiviti mencari port2 yg best ntuk bergambar..^^v

Port pertama aku ngn kazen aku masuk ke dalam kawasan kebun nenas yang ada berdekatan dekat2 kawasan Lot Kampung Meranek...akhirnya jumpa gak kawasan yang agak sunyi dan yang penting ada ciri2 alam kehijauan yang aku ngn kazen aku cari..kawasan tu ada sungai kecil pastu ada jambatan kayu dan yg penting kawasan tu GREEN...^^v so bermula la sesi tangkap gambar ala2 gaya bebas tiru gaya artis...haha...aku salute kt kazen aku sbb tangkap gambar aku..mmg ada gaya pro la pic dia amik..pastu kitorang g kt ladang kelapa sawit yng berdekatan dan shot pic kat sana gak...memandangkan matahari dh terbenam aku ngn kazen aku bergegas ke port kedua lak...

Port kedua lak area Jalan sekitar Kota Samarahan dan tujuan kamiorang adalah mencari kawasan sawah padi dan berjaya jmpa tp xda tempat ntuk pose sbb takde jalan masok kat kawasan tu..sdeh gak la x tercapai hasrat nak pose kat situ..T_T so aku dan kazen aku melanjutkan perjalanan lebih dalam ke kawasan tu dan jumpa view sunset yang agak best la...kawasan tu jalan agak lenggang sbb tu jalan baru..dan aku sempat la amik 2 3 gambar kt area tu...cuaca pn dh gelap sgt dh so kami mencari destinasi ke tempat mengisi perut...

Makan !!! makan !!! makan !!! haa makanan ditaja sepenuh nya oleh kazen aku..TERIMA KASIH kepada kazen aku sbb belanja aku td..waahhh..mmg sedap la makanan kt situ..kedai mkn tu area Sindang la...sapa org2 tempatan dekat2 Kota Samarahan tau la tempat yg aku maksudkan...kt situ lak sempat gak la continue tangkap menangkap gambar...hahaha...

OK korang layan picture aku ngn kazen aku...ada apa2 nk tanya sila la dan jgn lupa drop your comment k...^^v


































NI je yang sempat aku upload..amacam ok x pic2 tu? ^^v..harap korang semua terhibur la ek...

samapai disini saja entry aku...

LIFE DEAD TRUTH LIE LOVE HATE

2 comments:

  1. pergh....best la pic ko ni wei...heee~aku like suma la...haaa~

    ReplyDelete
  2. Credit to photographer juak la...ko nang terer amik pic bro...bila gik sesi fotografi gik tek?hahaha

    ReplyDelete

sahabat yang merentas masa