Click Me

Falling leaves

Annyeong

Hello Chingoo~welcome to my blog~happy reading~

Pengumuman

Cakap Sambil Senyum

mitsu sayang semua yang sudi membaca blog ni..kita kawan sampai mati =_="

Total Pageviews

Likes

nuffnang2

Monday, 26 March 2012

Budaya Kriktikal

Annyeong,

Salam semua...rahsia ini bukan lagi rahsia kerana sepanjang pemerhatian aku yang dulu pernah menjadi seorang pelajar di sesebuah intitusi tempatan dan aku yakin ini berlaku di semua intitusi baik swasta mahupun awam..kebanyakkan pelajar memohon pinjaman untuk membiayai pelajaran mereka dan mesti korang perasan perubahan DRASTIK yang berlaku pada pelajar selepas mendapat duit pinjaman tersebut...

Paling ketara adalah HANDPHONE...YA, kenapa HANDPHONE...???...so aku akan bongkarkan rahsia yang dah lama terbuku dalam sejarah dunia ini...ekekekekeke

HANDHONE sangat berguna masa Test and Mid-term...yang best dapat tangkap gambar note2 tu...dah macam buku la pulak dah aku tgok telipon bimbit tu....FINAL EXAM sorry la korang nak guna...HEH HEH...kawalan sangat ketat....
 telifon adalah penyelamat keadaan..dulu item FEYMES mmg handphone,belakang kalkulator,TOYOL (nota kecik dari cebisan kertas)....kalau sekarang mungkin ada yang guna IPAD kot or guna GALAXY Tab kot...HA HA HA...

P/S : sekadar pengkongsian bukan nak mengajar korang meniru...jujur lah pada diri sendiri...salam

10 comments:

  1. selame ni nak meniru payah bebeno sebab takut kene tangkap... adeii... tapi esok punye test nih macam 'terpakse' je tiru lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. quiz and mid term exm tu mmg biasa la bebudak skang ni buat...kalau final tu otai2 je bleh buat...hahaha

      Delete
    2. x penah berani bwk masuk toilet dlm exam..
      classmate kita penah kantoi.. akhirnya dia kena buang..

      Delete
    3. budaya meniru ni mmg ssh nak di banteras...ini la punca nya kurangnya kualiti dari fresh graduate..

      Delete
    4. tak berani nak meniru..hukhuk.

      Delete
    5. hehe...myra tak pernah buat ke??even pn sekali seumur hidup??...hehehe

      Delete
  2. tak tenteram kot nak jawab exam kalau meniru..kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..lain macam je peluh tu kuar..ha ha...kelas ber-aircond pn bleh berpeluh... =_="

      Delete
  3. hahah kntoi sudah rahsia negara.
    brani buat time kuiz jer tue pon dh mngelabah macam masuk lokap.heeee

    ReplyDelete

sahabat yang merentas masa