Click Me

Falling leaves

Annyeong

Hello Chingoo~welcome to my blog~happy reading~

Pengumuman

Cakap Sambil Senyum

mitsu sayang semua yang sudi membaca blog ni..kita kawan sampai mati =_="

Total Pageviews

Likes

nuffnang2

Friday, 30 March 2012

Masa kecik-kecik dulu

Annyeong,


Salam semua...


Selamat berhujung minggu hari ni dah sabtu dan jam menunjukkan jam 1.15 am..aku blom tido lagi sebab tengah menyiapkan benda alah yang dok tertangguh 3 bulan dan sempat jugak mencuri masa sibuk dengan berkarya...aku ni dh jadi anti-sosial balik dah dok terperap lam bilik buat kerja sendiri


Dalam sibuk menaip dan mengemaskini kerja aku tetiba aku terkenang masa zaman aku kecik kecik dulu bila tiba SABTU-day dan AHAD-day aku lah antara adik beradik yang akan bangun awal dan tujuan utama sebab nak tengok kartun kegemaran yang main kat TV tu...masa tu peymes DRAGON BALL...sampaikan cerita SAILORMOON pun aku tgok...terkadang malu gak nak mengaku kan tengok SAILORMOON kn...korang pn sama jugak kn...ekeke


Masa tu memang tak boleh diganggu sebab tengah FOKUS melekat je biji mata kat TV tu (alangkah masa ke-fokus-an tu dapat di apply masa belaja)...Mak selalu marah suruh g mandi pun buat-buat tak dengar..oh derhakanya aku dulu sebab aku yang paling kuat melawan..


Kalau dibandingkan dengan masa sekarang bebudak now-a-day bila berhujung minggu takyah nak cakap la kalau matahari tak atas kepala memang masih membuta lebih-lebih lagi kalau hujan dari pagi sampai ke petang dah macam beruang BERHIBERNASI pulak lena tak ingat dunia


p/s: aku dulu dan sekarang memang jauh berbeza =_="

4 comments:

  1. dalam proses memperbaiki diri...

    ReplyDelete
  2. waaa...sailormon..dlu suka tgk..heheh =)

    budak2 skg..hurmm anak buah zaza walaupun tgk katun tp dia thu jugak rancangan2 mcm halaqah forum perdana..siap kejutkan mak lagi tonton kalau mak tertidur..anak buah skg dh 7thn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh...bijak budak2 skang...sejuk hati ibubapa kalau ada anak cmtu...kn kn

      Delete

sahabat yang merentas masa