Click Me

Falling leaves

Annyeong

Hello Chingoo~welcome to my blog~happy reading~

Pengumuman

Cakap Sambil Senyum

mitsu sayang semua yang sudi membaca blog ni..kita kawan sampai mati =_="

Total Pageviews

Likes

nuffnang2

Thursday, 29 September 2011

Siapa yang lahir bulan 6?

Annyeong,


aku nak share artis idola korang yang lahir pada bulan jun...sebab apa bulan jun?...hehe...sebab aku lahir bulan jun. 


aku bangga la lahir bulan jun sebenarnya....sebab apa? jom layan artis kat di bawah




Jung Ji Hoon a.k.a Rain


BIODATA
Birthday: 25th June 1982
Height: 184cm
Weight: 74kg
Blood Group: O 
Family: Father and 1 Younger Sister
Birthplace: Seoul
 -------Blood group sama ngn aku la...."O"-------

Kim Hyun Joong (Gim Hyeon Jung)
Birthday: 6.6.1986
Profession: Actor, singer
Name: Kim Hyun Joong
Blood type: B
Height: 180 cm
Weight: 68 kg
Hobbies/Interests: Swimming, Health, Basketball, Soccer
Family : Father, Mother, Brother 

Korean group: SS501 

-------Tinggi sama ngan aku------



Lee Minho

Nama : Lee Min Ho
Profesi : Aktor
TTL : Seoul, 22 Juni 1987
Tinggi Badan : 186cm
Zodiak : Cancer
Golongan Darah : A
Hobi : Menonton film,main game,bola sepak
Pendidikan : GunGook University, jurusan film

------cara senyum sama dengan aku------


 Nichkhun Buck Horvejkul 2PM

Name: Nichkhun Buck Horvejkul
Nickname: Khunnie Boy, Khunnie Poo, Khun Ddeng
Position: Sub-vocals, dancer ( 2PM members )
Birthdate: June 24th, 1988
Height/Weight: 180cm/64kg
Education: Los Osos High School (USA)
Blood Type: O
Hobbies: Piano, Working out, Listening to music, Watching movies, Taking pictures
Speciality: Piano, Acrobatic
Ideal Woman: A kind, cute, good person
Religion: Atheist

-------sama tahun, sama darah O, sama tinggi------

Jung Yong Hwa

Position: Lead Vocal and Guitar ( CN BLUE )

Tarikh Lahir: June 22, 1989 (22 tahun)

Tinggi : 180 cm

Berat : 63kg

Jenis darah : A

Hobi : menghargai / mendengar music

Keistimewaan: Clarinet, Beatbox

Tarikan: Side teeth

---------------------------------------------------

abaikan

I
i
i
i
i
i

MITSU KIZU ZIE

 
OWNER BLOG

so apa pendapat korang tentang orang 

yang lahir pada bulan jun?

Aku lahir bulan Jun tahun NAGA


Annyeong to all


Trivia orang yang lahir pada bulan Jun ( aku )



- Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.
  • ya bagi pempuan mcm ne bagi lelaki?sama juak kali


- Sukar melukai dan memahami hati pasangan.

  • patut la time ku bergerek dolok gerek ku slalu manas...menjaga hati?xplu la sbb aku dh single


- Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih.
  • ya nang mena aku ngakuk nang mudah suka ngan org....mun memilih ya x la juak ekot keadaa juak xda la pilih melampau-lampau...aku tok x perfect ne juak


- Cerewet dalam hubungan.
  • mena la aku tok jenis cerewet ikit...sengal org mok melayan karenah aku sebab aku tok manjak kedak pusak tapi jaga2 mun kuku pusak dh kuar


- Selalu beremosi.
  • ada juak ikit tapi x la macam EMO or sampei org anggol


- Mudah merajuk dan mudah di pujuk.
  • ala majok ala2 manjak bah...mudah dipujuk?haha...malu ku eh tapi mena la aku mudah dipujuk...org senyum pn dh cukup...simple nk?haha


- Cepat rasa bosan dalam percintaan.
  • kali juak...ntah la, sebab ya aku xmok bergerek sebab aku xmok main perasaan org bh....bab cinta cintun tok aku bodo sikit...maaf


- Kurang yakin dalam perhubungan.
  • ya dari aku kecik nang ada perasaan cmtk, knk ow??aku takut benda nok serius yang melibatkan perasaan sebab ya aku mun suka aku just pendam


- Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang.
  • haha...lucu tapi mena la hal tok aku xmok kupas lebih sebab past is past


- Elok untuk menjadi Ibu yang baik.
  • hoho....aku laki so jadi bapa yang baik la....kn?


- Dahagakan pujian dari pasangan.
  • sapa gik nak muji mun bukan pasangan tapi dalam kes aku tok xda org muji sebab aku "lone ranger" haha


- Pasangan Ideal: Lahir bulan 1,3,5,8.

  • belom tentu juak ya just ramalan jak



Trivia tahun NAGA




  • Naga melambangkan ciri-ciri watak seperti dominasi dan cita-cita.
"aku memang suka mengarah orang"
  • Naga lebih suka untuk hidup oleh kaedah-kaedah mereka sendiri dan jika dibiarkan sendiri, biasanya berjaya. 

"aku memang x suka ekot orang aku suka mbak hal kedirik jak"

  • Mereka didorong oleh, takut cabaran dan bersedia untuk mengambil risiko.
"sifat semulajadi aku"
  • Mereka bersungguh-sungguh dalam semua yang mereka lakukan dan mereka melakukan perkara-perkara dalam fesyen besar-besaran.
"bila aku dah buat sesuatu aku memang bersungguh-sungguh"


  • Malangnya, keghairahan dan semangat ini boleh meninggalkan Dragons yang rasa letih dan menarik, Dragons unfulfilled.While sering membantu orang lain, jarang sekali mereka akan meminta bantuan. 
"keburukan aku suka tolong org tanpa berfikir panjang tapi x suka meminta bantuan orang"
  • Lain-lain tertarik kepada Dragons, terutama personaliti warna-warni mereka, tetapi jauh ke, Dragons lebih suka bersendirian. 
"mungkin...tapi aku sangat setuju pasal suka bersendirian"
  • Mungkin kerana mereka yang paling berjaya apabila bekerja bersendirian. Pilihan mereka untuk bersendirian boleh mencari sebagai keangkuhan atau kegagahan, tetapi ciri-ciri ini tidak digunakan. 
"no komen"
  • Naga mempunyai tempers yang boleh meluap-cepat! Dragons lebih suka membawa kepada dibawa.
"aku marah bersebab tapi aku x pernah marah sesuka hati"
  • Pekerjaan yang membolehkan mereka untuk meluahkan kreativiti mereka adalah pilihan yang baik. Sesetengah kerjaya yang baik termasuk: pencipta, pengurus,penganalisis komputer, peguam, jurutera, arkitek, broker, dan person.
"wow....ada kaitan sikit aku mechanical engineering"
  • Dragons akan memberi ke dalam cinta, tetapi tidak akan memberikan kemerdekaan mereka.Kerana mereka mempunyai tempers cepat, kadang-kadang pendendam, rakan-rakan mereka perlu menjadi sukar bersama.
 "bukan mengongkong tapi terlalu amik berat sangat2"
  • Naga menikmati orang lain yang menarik, dan apabila mereka mendapati rakan-rakan yang betul, mereka biasanya akan melakukan kepada orang itu untuk life.
"memang x diragui la"
  • Dragons serasi dengan Monyet atau Tikus dan tidak sepadan dengan Ox dan Kambing.
"jodoh ditangan tuhan kita mampu merancang"

Saturday, 24 September 2011

Trip to Serian ( Ranchan )

Annyeong.

Entry kali ni lain sikit tak macam entry lepas, kali ni aku nak buat penceritaan melalui gambar ye...sebelom nak cerita lebih lanjut ni aku nak cita pasal semalam la sebab ada kaitan la dengan aktiviti aku arini...semalam aku bersama abang aku dan kazen aku lepak2 kat umah aku...semalam xde letrik so kitaorang plan la g Giant sebab perut dah lapar craving for Mushroom Soup kat Sugar Bun (kazen aku suggest-kan ntuk aku) so kitaorang gerak la jam 5 pm dari umah...dalam kitaorang jalan2 tu, timbul la plan nk wat panggang2 ayam dan melelat la pulak ke aktiviti picnic...so kazen aku spon ayam n buat la resepi istimewa rencah2 ntuk ayam tu...(sedar tak sedar 4 jam kat Giant tu pn just pegi makan, tengok barang and beli ayam je)...hukhuk

Pagi...apa???pagi??aku memang susah bangun pagi..tapi aku kuatkan jugak la semangat nak g picnic la katakan...(aku tido pukul 5 pagi sebab minum coffee)...sigh...oleh sebab aku masih rabun ayam pas bgn tido tak cukup jam so aku soh kazen aku drive pergi balik aku lak drive

Arep and Serol my kazen
Sebelom memulakan perjalanan bapak aku slu pesan check dulu kereta sebelom memulakan perjalanan jaoh so kitaorang pn g la Petronas beli mintak dan terlupa pulak nak pam tayar...haissss...xpe la...sempat lak singgah ke kedai beli arang...benda penting tu xda arang nak bakar pakai ape,nk bakar baju sesorang ke? Kazen aku tapau satu kotak besar air kotak lagi tu...perghh...heaven la...aha

Sesampai nya ke destinasi perkara pertama cari port la dulu...nak cari tempat ntuk memanggang ayam...

Port Pertama

Main susun bata lak soh tinggi2 sebab nk letak besi panggang kat atas tu...cari kayu semua basah, arang pulak susah nk membara...sampaikan simbah guna mintak benzine lak...haha...last guna getah tayar dan minyak masak...lilin lak xde (ikut petua orang pakar diorang titiskan lilin kat arang tu)...yang pakar buat api pn x leh nk wat arang tu membara...nasib la Cikgu Ariffin (kazen aku tu ada kelebihan pengangkap) berjaya membuat unggun api...dengan adanya unggun api tu mudah la kerja membakar arang..

First attempt FAIL  ( amy ngn serol ) haha


Ini la hasil dari tangan amy ngn serol...simbah punya simbah minyak benzine tak hidup gak api tu...nice try...sampaikan ada gak moment lucu, time diaorang simbah minyak benzine tu bulu kaki diaorang hanggus di sambar api...abang aku lak bergolek jatuh kebawah nasib x jatuh dalam air...haha


Second attempt....SUCCESS.....hasil tangan Cikgu Ariffin

Sapa pernah jadi kadet pengangkap angkat tangan....( aku pn angkat tangan tapi aku lom pas lagi nk hidupkan api....aku tau petik dapur gas je )....ni la hasil dari tangan magic arep...aku ni asyik dok cerita pasal orang aku ni macam free je kan...al-maklum la aku keja amik pic je pas sampai hingga la orang buat keja...( kalau korang sesat dalam hutan dengan aku komfem mati x berapi la unggun api la....haha )....bila kecil jadi kawan bila besar jadi lawan so jangan main api k...bahaya kalau satu hutan tu terbakar disebabkan kelalaian anda...


sebelom berlaku nya peristiwa bersejarah hilang dan hangus bulu kaki

hero tugas mengipas dan mengipas sampai arang jadi bara

dari tadi dok baca xde kan aku cita pasal tugas aku kn...nah korang tengok la pic kat atas tu...kipas mengipas keja aku...nk training tampar laju...sapa nk rasa?...haha...abaikan topi tu sebab aku rasa best masok hutan dengan penoh gaya...haha...ingga x?haa...ni la port kedua...port pertama panas sangat la aku takut kna panas nanti kantoi lak aku ni vampire seangkatan dengan "The Cullen"...( kuat perasan kn aku ni )...apa??nk muntah hijau??haha...( anggol dan ingga jak orang baca )




pegi 4 orang je so sapa lak amik pic ni??misteri....

we all tengah decide tengok arang tu dh membara merah ke blom dan dh cukup panas ke blom...setelah setengah jam mengipas dengan bersunggguh-sungguh...haha...macam wat ritual la pulak semua mengeliling  tempat api tu...chewah...




kami utamakan kebersihan
kazen aku dengan kreatif mencipta berus dari ranting kayu...x payah nak beli berus besi dh...berkilat diyakini bersih dari rigid ( tegar ) besi tu...makanan tu masok perut so kena la jaga betol kebersihan kn...btol x..sapa kata x betol meh sini aku bagi makan sampah....kejam x aku??ahaha


mari memanggang...yuhuuuu


tgok best x tempat kitaorang masak...feel the nature with free mind...masa aku amik pic ni la tourist lalu kat tempat kitaorang...aku pn menyapa la mereka "annyeong" (hello)....baik kan aku...peramah kn...friendly la katakan namapak macam tak kn...haha..."can I take a pic with u" nak gak aku cakap kat tourist tu tapi aku malu la...( tauk malu juak aku tok tek nk )




bawah tu air terjun mengalir....sejukkkkkkkkkkk!!!!

tengok mata semua tertumpu kat manok ya


bara tu terlalu dekat dengan ayam so kena la cepat2 balik kan takut hangus dan takut x cukup masak...kalau aku zombie aku ratah je mentah2...masak perlu ada gaya...kn...kn...



tengok la dekat btol bara tu dengan ayam
 cuba korang tengok pic kat atas tu, baru 2 minit letak kat atas tu dah nampak tompok kehitaman kat ayam tu...sebab tu la kena balik kan cepat...xnak balik kan nanti kena tendang laju2...haha




rugged x pic tk??

 akhirnya hampir selesai la masakan so prepare nk makan je lagi...(aku dari pagi x masok makanan lagi dalam mulut)...so kira aku la paling lapar antara 4 orang...huahua

kita makan ikut sunnah nabi
 yum...yum...tengok merah2 lagi tu...terus terang aku memang tabik la resipi kazen aku ni...cukup rasa...dan...............PEDAS berapi....haha....masa makan perut aku pn terasa kepedasan ayam tu...telinga berasap mulut berapi la katakan...fuhhhhh....




jambatan tanpa nama so aku namakan jambatan beringgut (bergoyang)
 ramai pulak orang nk cari port selesa pn ssh...sesak...so kitaorang survey la ke-atas lagi...dengan perut penuh trus jalan ke atas lagi...hu ha hu ha...




serol dan aku
 dah sampai pun kat atas tapi air cetek sangat...sunyi plak tu...so we all decide turun bawah...




maluuuuu....seluar aku tuuuu...haha...plek kan...kuning lak tu...erkkk!!!!

alhamdulillah
 sejuk...aku sekadar basahkan badan je...sejokkkk...dh nama air terjun ofcoz la sejok kn...ahaha...semua surrender tak nak main air lama2...



lap rambut pn mok eksen

tempat aku bersalin pakaian


Tasik kat Serian ( aku xtauk nama tasik ya )




sign board sebelom masok simpang tu kata ada buaya
pas letih di Ranchan kitaorang singgah lak kat sini, angin kuat siot...best gak...tau tak napa kitaorang singgah kat sini? SEBAB nak sambung makan ayam....haha...so ada la pakcik tengah memancing kat situ, so kitaorang tanya kesahihan ada tak buaya kat situ...pakcik tu cakap tak ada, sebab pernah ada kes budak lemas 2 orang kat situ pakcik tu cakap...so sign board tu nak menakutkan budak ntuk mandi kat situ kot...nak try terjun??aku tak nak...




semua muka nahan pedas

luas btol tasik ni kan...view pn cantik

Peristiwa yang berlaku ::
  • amik masa pukul 10 am ke pukul 5 pm
  • masa lebih banyak di habiskan kat jalan raya dan waktu memanggang
  • mandi pn just sekadar basahkan badan kurang dari 30 minit
  • ada kaki pengungjung terkena kaca ( sbb tu aku x berani nak terjun masok air lagi )
  • dapat terapi free macam pergi ke SPA pulak ada ikan kecil sedut2 area kaki dalam air
  • bulu kaki sapa disambar api??haha
  • kepedasan melampau
  • bonnet kereta lupa tutup dengan slamber je jalan...patut orang kiri kanan dok perhati je
  • jumpa tourist

Monday, 19 September 2011

Jangan main tarik tali dengan aku

Annyeong,


Alahai nasib kenapa la hari-hari ku tak seperti insan lain yang tenang tanpa masalah...bukan nya aku mengeluh tapi aku sangat bersyukur dengan kurniaan tuhan mentakdirkan hidupku seperti ini sebab dengan masalah membuatkan aku percaya yang aku masih didunia dan bukan dalam alam fantasi ( mimpi ) ku yang tidak ada masalah langsung..


Habit aku bila msg dengan unknown people bila diorang tanya aku ni zie ke?? aku tnya balik sapa zie tu??...aku suka jawab soalan dengan soalan...xpaham apa aku maksudkan ??haha...lu pikir la sendiri


Tengah ada mood nak melayan drama baru tiba2 handphone berbunyi...inbox dari sapa pulak nak kata awek aku xda awek aku single, nak kata Zola lak dia x kan msg aku time ni sebab dia ada kelas, nak kata skandal lak aku ni bukan ada pon perangai camtu, mak aku x msg dia kol trus,bapak aku x pernah pun msg law ada apa2 dia cakap bila balik keja, abang aku xkn msg aku sebab dia x pernah nak relod hp dia mintak share je dari aku, adik aku lak pakai Digi jimat kredit xpnh pon nk msg aku, adik bongsu aku kt skolah asrama penuh skolah sains mana nk msg tkt kena tangkap n wat apa lak nk msg aku time cmni...


Bila bukak je tiba2 cakap "gg tox ka?" aku baca dh nk muntah orang msg guna ada "X" eh penauk ko ya juak nama aku gg...nk je aku sebar num HP ko tu kat orang biar inbox ko penuh


Selang berberapa minit lak num lain lak msg " sPa tox wOe?Ktk toq x gG KhA? "...laaa ni sapa pulak makin nyamapah aku baca msg cmni x habis dengan " X " tambah pulak dengan " Q " dah la tu taip msg huruf besar kecik besar...wei keypad handphone ko rosak ke?? or memang ko tu sengal nak mampus?? orang yang sama kot...


Dh korang msg aku dulu ofcoz la korang tahu aku sapa so knpa nk tanya lagi...ngek ngok...bila aku tnya sapa lak dia bagi nama Feymes dia konon nya la ( wei ko ingat ko artis ke dh elok2 nama makbapak ko bagi tu sedap2 ada maksud lagi x tau di untung la ko ni )


Pastu lak tanya aku ni abang kepada Zul ke?wei..korang dah tau napa nk tanya lagi...nk msg adik aku jangan msg aku...oww abang dibait adik dikait la tek...or ada konspirasi adik aku sebar num aku kat kawan2 dia....


Arghhh malas la nk pikir...aku dah fedup dengan permainan SMS ni sebab bukan nya x pernah kena prank kawan2 saja je nk kenakan kawan2...ingat aku ni BODOH ke?? ( aku takut pisang berbuah dua kali dh pernah kena prank kawan )


sebenarnya kalau yang baru kenal aku tu boleh msg aku tapi bagi tau dulu nama korang, bukan demand la tapi kalau korang msg so aku x tau nama korang xkan la aku nk save num korang letak nama berok dalam tu...btol tak?


so kalau sapa2 yang aku terkasar bahasa ketika msg tu bukan aku sombong ke apa tapi aku perlu berjaga jaga sebab aku pn nk protect maruah aku dan bukan nya di bawah kaki orang yang saja nak permainkan aku..oww korang pikir aku single korang nk mainkan aku ye...maaf la aku x desperate nak bercouple...so hater please set your mind...do what u wanna do say what u wanna say but in the end u just make yourself pathetic than me...stop if u still wanna live your life as happy normal person


To::: Mitsukizuzie.....hai kitak

To:: Unknown......xkenal...bye




maaf la kalau ada word aku menyinggung perasaan korang tersiksa bagai beribu ribu jarum memanah ke jantung...hahaha...abaikan

Sunday, 18 September 2011

Aku mampu sebab aku minat

Annyeong,


aku nk cita pasal drama korea sapa2 Anti-Kdrama sila jangan baca....


Sebelum korang baca lebih lanjut.....emmmm....


PEMBERITAHUAN FAKTA::



  • 1 episod = 1 jam
  • 1 drama ada 16 episod (ada gak melampau sampai 20++) = 16 jam (ikut berapa bil. episod)
ada yang sanggup dan nak join aku tengok 1 drama one go tak?? sila angkat tangan macam saya (tiru word ucop wilcha)





Ok, aku arini baru je habis tengok 16 episod drama My Girl Ss A Gumiho http://www.epdrama.com/drama/my-girlfriend-is-a-gumiho/...ini bukan la drama korea yang pertama aku tengok byk dh Kdrama aku layan tetapi kenapa aku nk highlight pasal cita ni lak?




Ini la sebab nya:

  • cerita ni dapat menyentuh jiwa (sebenarnya aku ni jenis keras hati dan x mudah tergoyah dengan jiwang2 ni tetapi aku memang tabik la boleh wat my heart move)
  • childish nya perangai si GUMIHO (sweet sangat2 dan x mudah putus asa dengan perasaan nya terhadap lelaki yang di sukainya)
  • mengajar jangan mudah percaya pada khabar angin jika tidak mendengar dari tuan punya diri (memang la dunia ni banyak orang dengki bila tengok orang bahagia so pada yang tengah berkapel tu jangan la mudah percaya pada cerita2 kurang elok pasal pasangan anda)
  • mengambil berat tentang perasaan pasangan (macam si GUMIHO tu sangat mengambil berat sanggup jadi stalker lelaki yang disukai tengah shooting ke negara china)
  • menjaga perasaan pasangan (sekarang jarang dan susah kita menjumpai sifat seperti ini dalam hubungan bila masa susah si pasangan mementingkan perasaan sendiri dan mengabaikan pasangan mereka tidak seperti si GUMIHO yang sanggup perasaan sendiri terluka agar si lelaki yang disukainya tidak terluka)
  • tidak mudah putus asa (walaupun si GUMIHO berkali kali ditinggalkan dia tetap percaya pada si lelaki tersebut dan tetap menunggu, kalau korang la komfem dah dapat penganti ke-esokan harinya kn kn..haha)
  • sanggup berkorban apa saja (si GUMIHO sanggup gadaikan nyawanya demi si lelaki yang disukainya)
  • tidak mudah kecik hati (si GUMIHO x pernah amik hati bila di maki hamun oleh lelaki disukainya, kalu korang BF/GF tegur sikit terus nak merajuk berbulan bulan or break up)
  • percaya pada perasaan sendiri dan perasaan pasangan anda (si GUMIHO memberikan sesuatu yang berharga pada si lelaki yang di sukainya dan si lelaki itu menjaga pemberian si GUMIHO dengan bersungguh so korang amik la iktibar bila kekasih korang amanahkan perasaannya so jagalah cintanya sebaik-baiknya)
  • bersyukur dengan pemberian kekasih anda walaupun anda ada berlambak-lambak benda itu di rumah or korang sendiri mampu beli ntuk korang sendiri dan korang kurang minat dengan hadiah itu (si GUMIHO bersungguh kumpul duit ntuk membelikan hadiah kepada si lelaki yang disukainya walaupun benda itu bukan la benda yang diinginkan tetapi lelaki itu menerima dengan gembira hadiah itu, so korang amik la iktibar ye walaupun kekasih anda memberikan pensil 2B..hekhek)
  • jaga tingkah laku (ini perlu ditegaskan sebab banyak sangat masalah sosial yang berlaku disekitar kita bila berkapel memang x sah kalau x pernah "make love" **aku x maksud semua kapel OK!!** walaupun si GUMIHO tu tinggal berdua dengan lelaki tu tetapi mereka tidak pernah pun nak over2 sesama sendiri haha...P/S:: umat islam wat ringan2 tu dosa tanggung sendiri la ye)
ada banyak lagi iktibar baik2 yang ada dalam cerita tu tapi cukup la setakat ini yang lain2 korang cari dan faham sendiri dan pas korang tengok cerita tu...

DRAMA LIST YANG AKU DAH ABIS TONTON
  • Boy Over Flower (cerita pertama aku layan drama korea)
  • City Hunter (Lee Minho tu iras2 aku..perasan btol aku ni kan..haha)
  • Coffee Prince (semenjak aku tgok aku mula la minat dengan Yoon Eun Hye)
  • Dream High (mula jatuh cinta pada SUZY Miss A)
  • Heartstring (lagi-lagi jatuh cinta pada Park Shin Hye pulak)
  • Iris (romantik giler la)
  • Lie to me (sebab aku nak tengok Yoon Eun Hye sangat2)
  • My GF is a Gumiho (berjaya mengoyahkan hati batu dan meretakan nya haha)
  • My Princess (awek dia cute la)
  • Personal taste (sangat cool la cinta tanpa diduga)
  • Protect the Boss (nak jugak awek yang dapat protect kita)
  • Secret Garden (sapa nk switch tempat dengan aku??haha)
  • Witch Yoonhee (awek garang gersang mencari cinta la konon nya)
sapa la x suka bila orang yang kita sayang tengah pelok

cantik tak??lesung pipi tu penambah seri

kalau cium pipi tu tandanya?? cari la sendiri k hehe


nak aku list MOVIE KOREAN yang aku dh abis tonton gak ke?? Next entry...OKEY??


Saturday, 17 September 2011

Tersinggung dan Salah Anggap yang selalu berlaku

Annyeong,


Entry ni ku harap tidak ada pihak mempertikaikan dan mengatakan berat sebelah...ini just pendapat aku je la...WANITA, ya kaum HAWA aku akui mereka patut diberi hak sama rata dengan lelaki tetapi seperti yang kita tahu LELAKI, ya KAUM ADAM mempunyai ego yang tinggi untuk tidak mengakui mereka disamakan taraf dengan kaum HAWA kerana ego mereka akan terguris dan rasa tercabar...


Dalam alam perkerjaan pula jika kaum ADAM itu dibawah seorang bos wanita perasaan tidak selesa akan timbul kerana lumrah ego lelaki memang akan tercabar/tercalar diperintah kaum HAWA...ya aku mengakui hakikat ini...dan sebaliknya jika bos dari kaum ADAM pula jangan la menghukum mereka atau membunuh peluang mereka jika mereka layak dinaikan pangkat atau gaji silalah berlaku adil...mereka layak dilayan dengan baik dan dibayar equal dengan pencapaian mereka kecapi


Dalam pergaulan sosial pula wanita pula jangan la pula OVERREACT jika ada kata2 dan perilaku dari kaum ADAM yang mungkin agak sensitif tetapi percaya la ianya tidak bermaksud seperti kaum HAWA fikirkan
EXAMPLE:

  • jika lelaki berkata" eh geram mek ngn ktk eh" (bukan nya bermaksud nk buat perkara aksi terlarang or bernafsu melihat anda ya lebih kurang cakap kosong dan xda maksud apa2 pn anggap jak macam angin lalu)
  • jika lelaki berkata"kacak ktk aritok eh" (bukan nya bermaksud lelaki ya mengorat ya just a praise so jgn la pikir lebih)
  • jika lelaki berbuat baik tiba2 dengan korang (bukan nya ada udang disebalik batu ya sebenarnya niat ya ikhlas may be keadaan korang masa tu menyebabkan mereka harus menghulurkan bantuan)
  • jika lelaki memuji bentuk tubuh perempuan (bukan maksudnya mereka tu gila sek tetapi mereka menghargai keunikan perempuan)
  • jika boyfriend korang melihat perempuan lain ketika keluar dengan anda (bukan bermaksud nya mereka tu mata keranjang tetapi mungkin ada kelebihan pada perempuan tu si dia nak kamu ada,so jaga la penampilan kamu jangan salahkan lelaki ye)
  • jika lelaki senyum kepada pempuan (bukan la mksdnya berik hint kat korang, senyum ya satu sedekah bh)
  • jika lelaki tidak bertegur sapa dengan anda tetapi menegur kawan anda (jangan la pikir sebab nya malu ngn korang tetapi may be nya x da topik mok di klaka ngn korang)
  • jika lelaki yang kamu kenal (just classmate or kenal kawan dari kawan) mengelak bertembung atau duduk bersama bila anda ada di situ (eleh bukan la dia memendam rasa dan malu bersua muka tetapi dia xnak ada salah faham berlaku may be ada perkara yang anda tidak tahu yang berlaku dibelakang anda yang membabitkn nama anda dengan lelaki tersebut tanpa pengetahuan anda)
  • jika lelaki tu asyik bertembung dengan kamu di link way or cafe (ala itu bukan nya bermaksud dia mengekori anda tetai may be kuliah korang berada ditempat yang sama dan habis pada masa yang sama,kat cafe pulak x payah la aku nk explain perut lapar of coz la tu tempat tumpuan student)
  • ternampak lelaki kegilaan korang bersama perempuan lain nampak mesra (itu bukan mksd nya mereka ada hubungan tetapi may be mereka classmate n group partner)
  • jika ternampak kawan lelaki (bakal boyfriend korang kononnya) anda yang agak rapat dengan korang keluar bersama dengan awek lain ( jangan la gelabah semacam may be oleh disebabkan si lelaki itu menuju ketempat yang sama so apa salahnya tumpang kn awek tu mana tahu si lelaki jadi teksi part time mintak upah hantar dan amik awek tu duit tu pulak wat belanja date korang...hahaha)
  • lelaki bertembung dengan anda dan jatuh la buku dan pencil case korang berlaku la adegan kutip mengutip macam movie dan drama petang2 sakit jiwa tu (eh jangan plak korang perasan lelaki tu sengaja langgar kamu sebab nk berkenalan, ini realiti bukan dalam skrip ok, itu adalah kemalangan tanpa diduga JANGAN PERASAN)
  • boyfriend korang xnk ikut lepak ngn kawan2 pempuan korang (xnak join sebab may be aritu dia pakai pink takut di cop sebagai lelaki lembut di sebab kan dia seorang kaum adam dalam kelompok geng2 lepak korang)



bagaimana pulak dengan lelaki??(aku kuatkan semangat taip pasal laki ni sebab akan menguris ego aku sendiri...konon je la...haha...aku xde macam kat bawah ni)


EXAMPLE:

  • jika pempuan cakap"kmk suka ktk" ( haha terus pikir nk amik jadi awek ke bro?haha...itu kata2 pempuan tu rasa selesa dengan anda bukan nya meluahkan perasaan)
  • jika pempuan cakap"kacak na ktk ritok" (bukan nak mengorat tetapi memuji anda tidak seperti hari biasa may be korang selekeh hari-hari sebelumnya..haha...jgn bagitau mereka bagaimana rupa mereka sebelumnya kerana akan menimbulkan amarah sbb EGO mereka tercalar)
  • perempuan melayan anda dengan baik pen jatuh pun tolong amik kan nk padam tulisan korang yang salah pn dia tolongkan (penjatuh sebab ia masuk kat bawah skirt diorang sbb tu la dia tolong amik kan, tolong padamkan tulisan salah tu pulak sebab korang mesti selalu hilangkan pemadam dia...alahai malang sungguh pempuan tu duduk sebelah korang)
  • jika pempuan cakap"yobihhh kacak badan ktk eh jatuh iman mek" ( jangan la korang wat aksi bina badan kerana akan membuat kamu macam orang bodoh sebab maksud sebenarnya adalah sindiran pedas supaya kamu memakai baju sebab x elok la layan tetamu tanpa pakai baju...agak2 la bro)
  • pempuan memandang anda semacam dilobi lalu berbisik tersipu malu dengan rakan2 nya di lobi (woi bro zip seluar ko x zip lagi pas kuar tandas la...hahaha....sebab tu la mereka berbisik jgn la kamu control macho sebab ke-macho-an kamu dh hilang)
  • pempuan yang merangkap bakal GF kamu mengelak menemani anda lepak bersama rakan anda (may be xnk mencium bau peluh badan rakan2 sukan anda dan bau anda sekali sebab boleh menyebabkan muntah hijau atau takut di kelaskan sebagai jalang sebab dia seorang je pempuan dalam kelompok geng2 lepak tu)
nasihat aku kat korang

"due the small misunderstandings lead a very big problem"

think twice before u judge ^_^
kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi
p/s: untuk peringatan bersama