Click Me

Falling leaves

Annyeong

Hello Chingoo~welcome to my blog~happy reading~

Pengumuman

Cakap Sambil Senyum

mitsu sayang semua yang sudi membaca blog ni..kita kawan sampai mati =_="

Total Pageviews

Likes

nuffnang2

Sunday, 30 October 2011

Tribute to myself

Annyeong,


Pic ni aku lukis tadi time boring tak tau nak buat apa dah~


gambar background twitter aku

tuuu cuba tengok background Blog ni~ekeke


ni pulak refer dari pic aku masa pesta benak

kami ber-tiga sama

Saturday, 29 October 2011

Menconteng lagi dan lagi

Annyeong;


Lukisan kali ni bertemakan wanita...sebagai tanda menghargai kaum hawa...ok tak nak cakap panjang lebar niat aku nak share je lukisan aku bukan nak show off sebab lukisan aku ni tak seberapa pun~


banyak songeh nak handle

yang ni jenis meterialistik

yang tu xde self-confident

haaa...enjoy je tau jenis tak sedar diri dh tua

muka je baik tapi suka ikut orang

alahai sorang ni pulak mudah sangat terpengaruh

Friday, 28 October 2011

Menconteng lagi

Annyeong,


menconteng muka sendiri




nak share hobi baru aku...MELUKIS!!!! tiap tiap hari masa aku kuar masok bilik memang aku dh lupa kewujudan lukisan dalam bilik aku... x perasan la pulak ada 2 lukisan dalam bilik aku tu...ingat2 balik mmg aku yang lukis tapi aku x boleh tunjuk kat org sbb hanya org tertentu je boleh tengok...bukan lukisan porn OK!!!!


Haaaaaa......nak tau tak, dh 4~5 tahun dh lukisan tu tergantung dalam bilik tidur aku tu...memang sejak kecik lagi aku minat melukis tapi xla sampai bercita cita jadi kartunis...masa sekolah dulu memang x miss la buku sekolah aku conteng dari ke buku rujukan, buku teks or buku latihan...aku ni nakal masa sekolah tau dari Primary hingga la ke Secondary school aku suka menconteng...


Bila aku start minat melukis??...masa kecik2 dulu aku suka tengok bapak aku melukis...**( maaf jangan salah paham bapak aku bukan pelukis )**


Seingat aku, masa aku berhenti melukis bila aku masok IPT...sekarang dh abis belajar so aku nak tajam kan bakat aku balik...


opss...maaf ini bukan group Kpop

tengok aku menyelit kat situ

ini bukan watak afro samurai.....ni kawan aku

kawan aku gak

Yoon eun hye unni

Bae Sue-ji

Bae su ji nampak tua la...he he

Hyorin~

aku suka lukis dalam satu kertas sebab suka harmoni

Ketegori SAMA tapi tak SERUPA ::







owner

Menconteng lagi

Annyeong,

nak share hobi baru aku...MELUKIS!!!! tiap tiap hari masa aku kuar masok bilik memang aku dh lupa kewujudan lukisan dalam bilik aku... x perasan la pulak ada 2 lukisan dalam bilik aku tu...ingat2 balik mmg aku yang lukis tapi aku x boleh tunjuk kat org sbb hanya org tertentu je boleh tengok...bukan lukisan porn OK!!!!

Haaaaaa......nak tau tak, dh 4~5 tahun dh lukisan tu tergantung dalam bilik tidur aku tu...memang sejak kecik lagi aku minat melukis tapi xla sampai bercita cita jadi kartunis...masa sekolah dulu memang x miss la buku sekolah aku conteng dari ke buku rujukan, buku teks or buku latihan...aku ni nakal masa sekolah tau dari Primary hingga la ke Secondary school aku suka menconteng...

Bila aku start minat melukis??...masa kecik2 dulu aku suka tengok bapak aku melukis...**( maaf jangan salah paham bapak aku bukan pelukis )**

Seingat aku, masa aku berhenti melukis bila aku masok IPT...sekarang dh abis belajar so aku nak tajam kan bakat aku balik...

Tuesday, 25 October 2011

Kekok bila lama tak menjenguk tempat belajar

Annyeong...


ready to go!! ekekeke




hari ni aku menjejak balik kaki ku ke tempat belajar ku..agak2 dh 6 bulan dh aku x pergi kat sana...nasib la masih ada yang kenal aku kat situ tak la berasa seperti orang asing...


pagi tadi bawak keta pun perlahan je dengan rasa berbelah bahagi aku kuatkan diri demi kebaikan dan masa depan aku sendiri dengan mata yang kuyup kalau di sorong bantal komfem terlelap terus di tambah lagi pagi tadi hujan...sejok sampai terasa ke tulang...**(nampak sifat permalas aku terserlah)**


nasib la urusan arini berjalan lancar aku just tunggu 10 minit tunggu borang aku diproses...perkara yang aku tak dapat dielakkan berada di lobi apabila mata2 kaum hawa memandang aku, kalau pandang je xpe ni tahap merenung pastu senyum2 lak...geli la pulak sebab aku mudah sangat ketawa tengok lagak org cmtu...**(wei aku super duper senior korang la jgn nak mengatal dan dh abis dh pn sebab tu aku x suka lepak kat lobi)** al-maklum la aku kn pemalu...HA HA HA

Tuesday, 18 October 2011

Bila tiada KATA, LAGU bersuara

Annyeong,


Susah betol nak melelapkan mata...ada sapa2 nak nyanyikan aku Lullaby song tak?...tadi pas tengok movie online kat youtube aku ter-klik la link lagu ni...eh kantoi la pulak aku selalu tgok movie kat youtube...LOL


aku x minat pun dengan penyanyi ni tetapi tangan gatal sangat ter-klik so aku layan je la...hmmm...sedap jgak lagu ni...aku tak tau la cmne korang menghayati sebuah lagu tapi bagi aku lirik tu penting sebab tu la aku lekat depan lappy jap bila dengar lagu tu...Bahasa yang cantik lirik pn menarik...


nak tau lagu apa? JOM LAYAN VID KAT BAWAH ni~ ENJOY!!!


Thursday, 13 October 2011

Koleksi Sweet Couple

Annyeong.


aku nk share vid ni...mungkin aku agak malas menaip dh so aku main shere vid je la ek...sebernarnya aku ni tgh sedih...sedih putus cinta? hahaha bukan la...nak patah hati apa pulak awek pn xda....aku sedih pasal aku dapat surat dari MLNG tp aku punya apllication kena tolak...huhu...tempat idaman aku tuuu....xnak sedeh jom layan vid Sweet couple...aku tak jeles pon bila tengok vid ni...aku dh alami semua tuuu...ekekekeke











AND THE LAST VID I LOVE THE MOST

YONGSEO

YONGHWA - CN BLUE

AND HIS WIFE

SEOHYUN - SNSD





TQ this song for all my CHINGOO out there


LOVE YOU ALL

Monday, 10 October 2011

saengil chukha hamnida 10 Oct

Annyeong,


today is the day...the day she born...hope she will be success in her life and career...LOVE YOU








Sunday, 9 October 2011

Terasa tua

Annyeong,






aku baru je 23 tahun tapi aku baru pusing 2 kali kat kat Tasik Desa Ilmu dh semput dh...may be aku dh terlalu mals menjaga badan dan kurang bersenam....lagi pun aku aritu aku blom lagi tido even a wink...salah aku gak x tiido...biasa la bila sabtu ahad mmg aku x tido la sbb aku layan movie je bila pagi tu nk melelapkan mata kazen aku pn kol ajak jog pagi tu dlm kul 7 pg...kekekeke


jongging tu baik ntuk kesihatan so jgn malas2 bersenam ok...badan pn masih rasa sakit ni...spatut nya aku update kelmarin pasal ni...terlalu letih sbb tu x sempat...( balik jogging aku terus tido dengan perut kosong sampai ptg baru aku bgn ).....LOLZ








Ok Aku Nak Share Tip 

So 

Rajin Kan Diri Membaca



Jogging Tips For Beginners


Jogging is probably the easiest way you can burn those calories and reduce fat deposits and it is also the most ignored. People tend to go for high tech gym workouts but easily forget that a simple running exercise like jogging can help them get far more benefits than any hard workout can. Here are some important jogging tips for beginners.

What Is Jogging?

Jogging is a low impact form of exercise which involves running slowly at a pace of six miles per hour. Some other light impact exercises in addition to jogging are stair climbing, swimming, cycling or walking instead of jogging. We will discuss these later.

Beginning With Jogging

The best time to jog is in the morning. So set your alarm and wake up around six in the morning. If you find that difficult, make it 7 am. But beyond that you will not be able to get the maximum benefit of jogging. This is because early in the morning, the air is fresh and the oxygen content in the air is high. When you jog in the mornings and gasp for breath your lungs are filled with oxygen which is needed to burn off calories. As the day progresses, the oxygen content in the air reduces and thereby you lose something you could have so easily got if only you got up a few hours early.
So as a first jogging tip, make it a habit to go to bed early and walk up early. Try to keep two alarms. One to go off at 6.00 AM giving you a signal that it is time to wake up in another hour and another to go at 7.00 AM when it is time to get up and go for jogging.
You can also use indoor jogging track but the best way to go jogging is by going out of your house in the open. The beach is a good place to jog, but the best place is a garden with plenty of trees. These areas are rich sources of oxygen early in the morning.

Getting Ready To Go Jogging

Jogging can be made more beneficial by drinking a lot of fluids, especially water. After getting up in the morning do not eat anything. Just wash your mouth and drink at least half liter of water. Don’t drink too much as you will have difficulty running. Make sure that you do not eat anything and leave the stomach empty. If you feel too tired, you can carry along some fruit juice that you can drink on the way. Citrus fruit juices are the best.
Warming up
Before you start to jog, warm up your body. You can do this by skipping or jumping in the same place. Sit-ups and stretches are also a good way to warm up your body. Once you feel energetic, start to jog slowly. Do not jog for more than a kilometer for beginners. You can slowly increase the area you jog as the days progress and your body gets used to the jogging schedule.

What To Wear While Jogging?

While jogging, wear something lightweight. Do not put on tight pants. Keep it loose. This is because, your body will sweat as you jog and loose clothes will ensure proper perspiration. Keep in mind that the more you perspire the better. Take it as a sign that your body is burning down those calories and fat.

What To Do When Feeling Too Tired?

If you are just starting out, then chances are that you might feel too tired at times. If this happens, stand or sit down in one place and practice deep breathing. Inhale deeply and fill up your lungs with air. Drink energy fluids like fruit juices. This will help you get back on your feet and jogging in less time. Hope these jogging tips helped you.
So until then.. happy jogging!

Monday, 3 October 2011

Erti kehidupan Erti persahabatan

Anneyeong Chingoo ( maksudnya KAWAN ),


ada tak org hidup tanpa kawan? takda kan...semuanya ada kawan...btol tak? siapa yang tak da masalah or bertengkar dengan kawan2? takda kan....semua pnh kn..kna tipu, kena kutuk or macam2 lah...ada sampai yang gaduh tak nk kawan lagi...ok...ok...nak tanya la sikit, bagaimana anda mengawal persahabatan anda dan sejauh manakah anda tahu tentang kawan2 anda?...lalaki dan perempuan mempunyai cara yang berbeza dalam membentuk persahabatan....ok2 aku nak share la pasal movie KOREAN yang bertema PERSAHABATAN di harap dapat jadi teras korang dlm persahabatan ataupun TELADAN....


 Movie: CHINGOO
Genre: Action

Pelakon:
Yoo Oh-seong sebagai Joon Suk
Jang Dong-gun sebagai Dong Su
Bla bla sebagai Sang Taek

Pengarah: Dewey Kyung-Taek

Rakan adalah cerita yang menarik dan ganas tentang sekumpulan kawan-kawan zaman kanak-kanak yang membesar bersama-sama. Joon-Suk adalah anak terpengaruh dengan kumpulan samseng. Dia seorang pemimpin dan pejuang sengit. Yang tinggi dan kacak Dong-Su konco setia Joon-Suk. SangTaek adalah rakan mereka yang pintar dan tidak bersalah yang kadang-kadang perlu dipertahankan secara fizikal. Mereka membesar menyayangi dan melindungi antara satu sama lain, tetapi apabila sekolah menengah tamat, kawan-kawan mengambil laluan yang sangat berbeza. SangTaek berakhir sehingga masuk ke universiti elit dan hidup kehidupan yang normal. Joon-Suk mendapat ketagih kepada dadah dan akhirnya menjadi orang yg paling penting mafia berkuasa. Dong-Su memutuskan untuk menyertai geng saingan Joon-Suk dan meningkat jauh sehingga pangkat. Apabila Dong-Su mengkhianati bosnya, orang ramai keluar untuk membunuhnya. mungkin walaupun Joon-Suk.
Film gangster di mana-mana di Asia dan kebanyakan mereka mempunyai tema yang sama dasar kesetiaan dan persahabatan. Jika anda menonton cukup-film gangster, mereka mula menjadi benar-benar berulang-ulang. Mujurlah, Rakan menghancurkan hit box office yang sebenarnya berhak gembar-gembur. Rakan adalah menyeronokkan kerana banyak sebab. Pertama sekali, ia bukanlah tipikal salah satu gangster filem dimensi. Watak-watak utama menunjukkan saat-saat kelemahan dan kemanusiaan tidak seperti di beberapa film gangster yang lain di mana watak-watak hanya digambarkan sebagai guys dapat dikalahkan sukar. Yoo, Oh Song memaparkan beberapa bakat yang kuat yang bertindak sebagai Joon-Suk, ahli falsafah / gangster. Dalam satu adegan yang cemerlang, beliau memainkan pencandu menggigil off dadah. Kemudian di tempat kejadian, dia brillantly membangkitkan simpati penonton dengan sedih meminta kawannya untuk membayar tambang teksi itu apabila dia telah terlalu lama menjadi gangster. Anda merasa benar-benar menyesal kerana wataknya, dan ciri filem yang baik ialah keupayaan untuk membangkitkan emosi penonton. Terima kasih untuk membuang luar biasa, terutama Yoo Oh Song, filem memenuhi matlamat ini.
Skrip yang bijak dan penuh falsafah gangster menarik. Dalam satu adegan, Joon-suk memberitahu Sang Taek bagaimana untuk mengelakkan masalah: "Seterusnya messes kali seseorang dengan anda, selesaikan kerja supaya ada masalah. Sama ada menewaskan dia begitu buruk bahawa pada masa akan datang dia memandang ke dalam mata anda dia pees dalam seluar, atau membuat dia melumpuhkan satu, atau lain memaafkan dia dan membuat dia sekutu anda. "Di sini yang lain batu permata dari bos mob Dong-Su, apabila beliau yang cuba untuk meyakinkan Dong-su untuk menyertai cincin dadah: "samseng beroperasi di bawah naungan, tetapi tidak yang membuat saat-saat matahari lebih cerah? Anda tahu apa kesetiaan? Kesetiaan adalah wang. "Tiada kanak-kanak lelaki tertanya-tanya di Korea ingin membesar untuk menjadi samseng! Terdapat begitu banyak filem di luar sana memuliakan rusuhan. Selepas menonton filem gangster Korea yang begitu banyak, ia seolah-olah saya seperti-satunya alternatif bagi orang-orang yang tidak masuk ke dalam sekolah-sekolah atas adalah untuk menjalani kehidupan jenayah.
Filem ini juga memberi perhatian yang dekat dengan Diambil, imejan, menyunting, dan sinematografi. Adegan yang berlaku pada masa lalu yang sempurna dilengkapi dengan lampu retro. Dalam adegan pembukaan, terdapat anak-anak yang berjalan selepas trak merokok. Ada kalanya mereka hilang dan muncul semula dalam asap dan kita tidak pernah mencari keluar mengapa lori adalah merokok, atau mengapa anak-anak yang berjalan selepas ia, tetapi ia merupakan satu tempat kejadian yang indah dan agak sia-sia, melainkan jika anda mahu untuk membaca ke dalam simbolisme yang mendasari itu. Terdapat juga lain tempat kejadian di mana kanak-kanak lelaki berlari ke pawagam dalam gerakan lambat. Klip ini terus daripada video muzik. Secara visual, tempat kejadian adalah benar-benar menarik, tetapi ia tidak menambah apa-apa nilai kepada plot. Ia berada di sana hanya untuk demi estetika, dan filem ini telah buruk tanpa ia.
Walaupun plot sebenar-Rakan tidak memegang kejutan, skrip lakonan, sinematografi dan kuat benar-benar membuat filem yang tidak dapat dilupakan. Ia filem gangster Korea yang terbaik yang saya lihat.





Movie: Little Black Dress (Bahasa Inggeris title Antarabangsa) / Mini Dress Hitam (tajuk literal)
Pengarah: Heo In-Moo
Writer: Kim Min-Seo (novel), Heo In-Moo
Tarikh Siaran: 24 Mac 2011
Bahasa: Korea
Negara: Korea Selatan

Main Cast:
Yoon Eun-hye As Yoo-min
Park Han-byeol As Hye-ji
Cha Ye-ryeon As Soo-jin
Yoo In-na As Min-hee

Synopsis:


"Little Black Dress" menggambarkan persahabatan, perasaan cemburu, harapan dan kegagalan empat kanak-kanak perempuan berusia 24 tahun. Gadis-gadis pertama kali bertemu sebagai pelajar tahun pertama di kolej. Mereka seolah-olah akan menikmati 20 mereka, tetapi di dalam mereka semua mempunyai kebimbangan.