Click Me

Falling leaves

Annyeong

Hello Chingoo~welcome to my blog~happy reading~

Pengumuman

Cakap Sambil Senyum

mitsu sayang semua yang sudi membaca blog ni..kita kawan sampai mati =_="

Total Pageviews

Likes

nuffnang2

Wednesday, 29 February 2012

Keseronokan 3 bulan



Annyeong,


ehem2...check 1..2..3...maaf lah ye lama dah tak menaip ni al maklum la baru langsai bil internet yang tertunggak...hahaha...ni la padahnya suka men-DELAY-kan kerja...(bahasa apa ntah)


ok..ok...kenapa 3 bulan?sebab nya korang kena la baca la... =D


terima kasih lah atas semua technician yang banyak membantu aku tatkala suka dan duka,susah dan senang tanpa mengeluh membantu menjayakan praktikal aku di UNIMAS (Universiti Malaysia SARAWAK)


Dengan banganya aku lah contoh budak praktikal yang boleh dikatakan contoh...(aku tipu je).. =D


dipendekan cerita banyak jugak la pengalaman aku belajar kat Fakuti Kejuruteraan Mekanikal tu...ada yang agak kotor, ada yang agak membahayakan dan ada jugak yang sangat mengularkan.. xD


kalau bab kotor tu memang biasa la budak mechanical engineering..aku wat maintenence and macam-macam benda aku buat tapi kan aku tak pernah mengeluh sebab kita wat keja mesti ikhlas dan ujur baru berkat dan selamat...(walaupun takde elaun)


kalau bab bahaya pulak, ni bahagian mesin...high speed machine tu kalau silap memang hilang anggota badan terutamanya mesin lathe selalu je aku guna kat workshop tu...tak kurang hebat bahaya nya bila guna alat welding...sebab aku tak penah guna sebab tu aku kata bahaya... xD takde basic pn...kalau bab mesin lathe, milling machine baik CNC or MANUAL memang aku boleh dikatakan pro sebab aku pernah belajar kat ILPKS dulu...(baru tau ke)...ala pro jugak la...tak la sampai pro-sak... xD


kalau bab yang kurang bahaya dan agak me-RILEX-kan bila aku kena jaga budak buat LAB SESSION...ni aku mengegehkan kan diri macam hebat pulak ajar student buat ekperimen...lagak je la...aku belajar dari buku manual pastu terus ajar student cara nak amik data tu...memula memang la kekok tapi lama2 tak pn...biasa je...(semua ekperimen berjalan lancar der)




Nampaknya aku ni orang tak berapa nak jujur lah kan...aku pernah tolong jaga budak TEST AUTOCAD pastu ada la pulak sekelompok manusia aka student ni meniru..nak tangkap nak tegur pn rasa macam tak payah je sebab diaorang tu bukan bebudak tu tipu diri sendiri bukan nya orang lain...tapi kan as a student macam aku gak la kalau dapat meniru tu memang HEAVEN sesangat dapat tipu si penjaga exam...tapi kan bila aku sendiri terkena situasi ni baru aku tau perasaan lecturer aku selama ni...


tapi part paling best tu kan aku g edar Evaluation Form...best sebab aku dapat la menjengah classroom bebudak U...haha...yela aku mengaku aku nakal sedikit saje je nak tengok awek2 U...tengok je la bukan nak kacau pn... xD


dah nak penghujung hari hari ku di sana aku tolong la sediakan kertas jawapan ntuk bebudak exam sambil doa dalam hati sesiapa yang guna kertas aku sediakan akan tenang hatinya menjawab soalan tu..






habis je exam, FKM sunyi sesangat sebab takde student kalau ada pn tu bebudak FYP je...tak sempat nak tengok mereka masok sem baru...harap2 masih ingat kat aku ni ^_^


Oh ya disini aku nak ucapkan bebanyak Terima Kasih kepada semua secara langsung atau tidak langsung yang menjayakan praktikal aku ni...harap2 korang baca entry ni ye...(macam tak ikhlas la pulak aku cakap kat sini...huhu)


banyak perubahan yang berlaku kat diri aku ni sejak akhir2 ni aku terasa kosong dan alhamdulilah aku menemui ketenangan jiwa dengan mengabdikan diri kepada-NYA...amin semoga perubahan rohani iaitu batin ku akan kekal dan sentiasa patuh kepada suruhan-NYA...


emmm...perubahn zahir pulak dari aku berambut panjang kemudian potong pendek dan sekarang dah mulai panjang balik...rambut aku jenis cepat panjang...JELES TAK KORANG? xD


maaf la ek sebab lama tak updated..(ada ke tidak orang baca) (?_?)