Click Me

Falling leaves

Annyeong

Hello Chingoo~welcome to my blog~happy reading~

Pengumuman

Cakap Sambil Senyum

mitsu sayang semua yang sudi membaca blog ni..kita kawan sampai mati =_="

Total Pageviews

Likes

nuffnang2

Tuesday, 17 May 2011

Kabus???Tidakk.....

Pada hari Isnin 16 May 2011....aku baru bgn tido masa tu pukul 9.30 la...selalu aku x la bgn time ni (aku bgn slalu pukul 12 maklum la tgh cuti) hahahaha....tp ntah tiba2 je aku nk bgn awal tergerak la aku nk bukak tingkap..rajin la plak aku ari tu...(slalu adik aku la buka tingkap bkn aku)...nah korang tgok apa yg aku tgok pas aku bukak tingkap....


tebal nya kabus


kabus lagi 



kabus lagi dan lagi


nah kabus lagi


matahari pn x nampak dh


pokok tu dekat je tp disebabkn kabus jd cmtu



Itu fenomena kabus ok bukan jerebu...selalu jam 6 pagi je view cmni tp time ni jam dh kul 9.30 la tu yg aku heran...tp pagi tu agak lembab la sikit...sjuk....bagaimana kabus terjadi?so kat sini aku share la info pasal kabus ye...ia berlaku bila wap air terkodensasi menjadi seperti awan dan tahap kelambapan hampir kepada 100% biasa terbentuk bila cuaca berhawa dingin...mcm genting highland la plak kawasan rumah aku...hahaha

aku nak merepak sikit leh x?sambung cita aku tadi pas aku bukak tingkap aku ingat aku tgh bermimpi...disebabkan otak aku banyak terpengaruh dgn game2 seram perkara pertama dalam otak aku ialah  "ADAKAH AKU AKAN DIMAKAN ZOMBIE??MCM GAME SILENT HILL"
nah korang layan la tgok gambar ni

 tgok tu kuat kan kabus
 kabus lagi
 aku terbayang yg laki dlm gamabr tu aku
 tgok la zombie tu
 seram x jalan sorg2 dh la x nampak apa
lelaki bawak pistol tu bukan aku ok!!...hahaha

balik pada cerita aku tadi akibat terasa takut (aku bukan la penakut ok) dan rasa seram mata pn masih mengantok so aku masok bilik dan sambung tido...bgn balik pukul 12...

moral of the story 
aku x patut bangun awal bila cuti...^^v

**life dead truth lie love hate**

4 comments:

  1. kabus tak kuat la zie.. kabus tu tebal je..hahaha :P btw zie ni duk samarahan dr bila g? klu malam hujan.. biasanya kabus d samarahan akan bterusan smpai jam10am. tu pn bgantung kepada kuantiti hujan malam td. laaa.. su yng duk jauh pun tau dan faham keadaan negeri zie.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...baru je balik menetap di sini...lama duduk di Afrika je su ;P

      Delete
    2. ooo... =_='' hmmm faham2.. jgn risau.. su faham sgt.. :)
      mcm mana isteri? sihat? dh bsalin? apa warna kulit anak zie?
      mcm mak dia ke? ke mcm zie? eh tp tak jauh beza... hmmm zie tk rindu isteri??
      eh! maaf2..byk tny pula.:)

      Delete
    3. isteri sihat kat Afrika..org German menetap di Afrika la su bukan orang jati afrika...anak macam zie putih macam bini zie la...hehe...baru 5 bulan umur anak zie...opkoz la rindu isteri sesorg je jaga anak kat sana...hmmm...su bila lagi nak kawin?jgn lupa jemput zie ;))

      Delete

sahabat yang merentas masa