Click Me

Falling leaves

Annyeong

Hello Chingoo~welcome to my blog~happy reading~

Pengumuman

Cakap Sambil Senyum

mitsu sayang semua yang sudi membaca blog ni..kita kawan sampai mati =_="

Total Pageviews

Likes

nuffnang2

Wednesday, 11 May 2011

Keindahan Alam Yang Kita Tidak Sedari Dan Hargai

annyeonghaseyo,


dimana tempat menenangkan minda?spa?shopping?clubbing?......hehehe....aku prefer melawat tempat2 hutan hujau...sbb?lebih natural kn...Selasa 10 hb 5 2011 aku memutuskan untuk membawa diri ke tempat pelancongan tempatan yg ada d area kuching dgn sorang kwn aku....aktivti yang tanpa dirancang memang berjalan dgn lancar wlpn agak sunyi....hahaha....mcm aku la prinsip aku x suka bnda di rancang....dan ini adalah kali pertama aku pergi ke tempat agak jauh dan hari pertama aku keluar rumah dan meluang masa bersama kwn selepas aku break dgn ex aku....dlm perjalanan tu aku share gak la life aku kt kwn aku dia mmg kwn yg boleh d percayai bab rahsia2 ni...hehehe...ok nk cita sebelum aku nk g tu aku singgah sekejap kat pusat jantung lepak sekejap ngn kwn aku....pas lepak tu aku terasa agak la boring so aku bawak la keta sampai la ke destinasi pertama


"GUA ANGIN"


hehehe...nk cita gak la dlm perjalan tuu aku ngn kwn aku sesat dan salah jalan so otak aku ni dh byk d pengaruhi cita zombi dan kanibal pn pikir la bnda plek2 dan mulut aku asyik sebut zombie2...hahaha....nk cita la ckit nape aku rasa takut kalau sesat?haaaa korang g search kt google "Dead End" sbb tuu la.....hahahaha.....aku bkn penakut tp muka zombie tuu agak lucu tkt aku tak henti ketawa plak....hahaha...lagipn meka makan daging manusia...kn kn....mcm2 perkara blaku aku u turn salah jalan pn ada gak la tym tuu...t aku hepi la dpt bebas dari dunia kusam dan sedih aku...msok bulan ni aku dh 2 bulan single....so aku dh berjaya lalui hidup yg sukar....ok ok xnk cita love2 yg x bermakna tuu....ok sampai nya kat gua  angin aku pn park la keta ku....yg menghairan kn tempat tu agak sunyi la....seram gak la nk msok....tau x kt tempat tu sorg je pakcik jaga...haaaa....tu la wat aku agak terkilan...dlm kepala aku pakcik ni zombi or bkn org hahahahaha......muka pakcik tu agak selamba mcm xde ekperasi muka langsung kalau bercakap n kalau kita bcakap kt dia....ADAKAH pakcik dh terkena T virus?mcm resident evil?hahahahaha....mengarut....slepas daftar masuk + sewa lampu suluh aku ngn kwn aku pn g la ruang msok ke 3....guess what??lampu yg d sewa mcm nk x nk je hidup....terang lagi light hp aku...hahaha....ok nk cita la sblm msok aku ngn kwn aku amik gambar...so kwn aku ni lak tkt nk msok....aku xtau la apa dia pikir tym tuu tp aku mmg excited sgt nk msok gua tuu....hehehe...so aku ngn kwn aku memutuskn msok ke route yg pendek dlu dan lalu ke jalan denai..kire nk amik semngat keberanian dlu la...sempat gak amik pic kt pondok kt situ dan kol member2 lain ajak jmpa kt gua tuu sbb mmbr aku tkt msok bdua....hahaha....mmbr lain plak xnk g...so aku ngn member aku balik ke tmpat daftar dan mmg langkah kanan la jumpa sekumpulan budak2 cina nk msok gak..so aku ngn kwn aku follow la budak2 tuu msok...hahaha....aku ngn member aku smpat gak main air sungai kt gua angin tuu sjok tol air kt situ rasa nk brendam tp aku x bawak boxer lebih hahahaha










"Semenggoh Wildlife"
















haaa tempat kedua pada hari tuu mmg agak lambat msok jam pn dh pukul 3.30 pm.....aku ngn kwn aku x tau la plak tmpt tu ttp pukul 4...dlm perjalanan tu terbuka la mata aku tntng bnda d sekeliling aku...aku baru tau ada penjara kt area ni..aku ngn kwn aku bhenti ntuk btanya kt mana semenggoh wildlife tuu...hahaha....maklum la 1st tym g n kwn aku plak drive tym tuu...aku nk cita la bnda memalukan yg blaku bila dh sampai kt destinasi...pas daftar masok aku bawak makanan masuk so kna tegur la...haha..wlpn aku tau x boleh bawak makanan msok dlm tp aku lapar sgt2 wei sbb tu sedar x sedar ku terbawak masok...stgh jam tu aku sempat tgok buaya suma ada 3 ekor n satu je paling besar dan tgok org utan itu pn org utan kt atas pokok je memamggil mintak keropok dlm beg plastik aku tuu...hahahaha....benggong....aku cakap beli sendiri la kt orang utan tu....(mengarut dh aku ni)...hahahaaha....sempat gak masok hutan cuaca petang tuu agak panas....kaki aku pn dh letih dh nk bjalan....pastu dgr pulak tourist guide tu cakap ok time up dh kul 4 dh tmpat ni dh ttp...pergh...baru nk enjoy dh ttp dh tempat tuu...aku nk ajak org utan salam pn x sempat...hehehe...time balik ni mmg lucu bg aku...kwn aku berhenti kt tourist 3 org yang tengah berjalan menuju ke gate depan...dan ajak meka naik keta aku...hahaha...bayang kn meka 2 lelaki 1 pempuan...badan tinggi n besar....dh mcm sardin dh ku tengok meka kt belakang...kaki pn belipat2 mcm ketupat dh...hehehe...kwn aku pn cakapa la kt meka...dan aku???aku agak kaku la aku x cakap apa2 hahahahaahha....aku respect la kt kwn aku...nk cita sikit tentang tourist tuu meka bertiga baru bjumpa kt taman negara Bako...salah seorang dari mereka org poland....yg 2 couple aku dh lupa dh...mmg aku xkn dapat lupa kejadian ni....dlm perjalan balik aku ngn member aku plan nk g lagi...dalam otak ku lak kot2 jmpa awek korea lak...heaven betol klau dpt jmpa...hahaha...dn ade gak la plan nk jd amik kantau tolong hantar meka balik ke bandar kuching tp kne la bayarkn...hahaha....setakat ni je nukilan aku ntuk ari ni....thank all....^^v


**life dead truth lies love hate**

No comments:

Post a Comment

sahabat yang merentas masa