Click Me

Falling leaves

Annyeong

Hello Chingoo~welcome to my blog~happy reading~

Pengumuman

Cakap Sambil Senyum

mitsu sayang semua yang sudi membaca blog ni..kita kawan sampai mati =_="

Total Pageviews

Likes

nuffnang2

Saturday, 17 September 2011

Tersinggung dan Salah Anggap yang selalu berlaku

Annyeong,


Entry ni ku harap tidak ada pihak mempertikaikan dan mengatakan berat sebelah...ini just pendapat aku je la...WANITA, ya kaum HAWA aku akui mereka patut diberi hak sama rata dengan lelaki tetapi seperti yang kita tahu LELAKI, ya KAUM ADAM mempunyai ego yang tinggi untuk tidak mengakui mereka disamakan taraf dengan kaum HAWA kerana ego mereka akan terguris dan rasa tercabar...


Dalam alam perkerjaan pula jika kaum ADAM itu dibawah seorang bos wanita perasaan tidak selesa akan timbul kerana lumrah ego lelaki memang akan tercabar/tercalar diperintah kaum HAWA...ya aku mengakui hakikat ini...dan sebaliknya jika bos dari kaum ADAM pula jangan la menghukum mereka atau membunuh peluang mereka jika mereka layak dinaikan pangkat atau gaji silalah berlaku adil...mereka layak dilayan dengan baik dan dibayar equal dengan pencapaian mereka kecapi


Dalam pergaulan sosial pula wanita pula jangan la pula OVERREACT jika ada kata2 dan perilaku dari kaum ADAM yang mungkin agak sensitif tetapi percaya la ianya tidak bermaksud seperti kaum HAWA fikirkan
EXAMPLE:

  • jika lelaki berkata" eh geram mek ngn ktk eh" (bukan nya bermaksud nk buat perkara aksi terlarang or bernafsu melihat anda ya lebih kurang cakap kosong dan xda maksud apa2 pn anggap jak macam angin lalu)
  • jika lelaki berkata"kacak ktk aritok eh" (bukan nya bermaksud lelaki ya mengorat ya just a praise so jgn la pikir lebih)
  • jika lelaki berbuat baik tiba2 dengan korang (bukan nya ada udang disebalik batu ya sebenarnya niat ya ikhlas may be keadaan korang masa tu menyebabkan mereka harus menghulurkan bantuan)
  • jika lelaki memuji bentuk tubuh perempuan (bukan maksudnya mereka tu gila sek tetapi mereka menghargai keunikan perempuan)
  • jika boyfriend korang melihat perempuan lain ketika keluar dengan anda (bukan bermaksud nya mereka tu mata keranjang tetapi mungkin ada kelebihan pada perempuan tu si dia nak kamu ada,so jaga la penampilan kamu jangan salahkan lelaki ye)
  • jika lelaki senyum kepada pempuan (bukan la mksdnya berik hint kat korang, senyum ya satu sedekah bh)
  • jika lelaki tidak bertegur sapa dengan anda tetapi menegur kawan anda (jangan la pikir sebab nya malu ngn korang tetapi may be nya x da topik mok di klaka ngn korang)
  • jika lelaki yang kamu kenal (just classmate or kenal kawan dari kawan) mengelak bertembung atau duduk bersama bila anda ada di situ (eleh bukan la dia memendam rasa dan malu bersua muka tetapi dia xnak ada salah faham berlaku may be ada perkara yang anda tidak tahu yang berlaku dibelakang anda yang membabitkn nama anda dengan lelaki tersebut tanpa pengetahuan anda)
  • jika lelaki tu asyik bertembung dengan kamu di link way or cafe (ala itu bukan nya bermaksud dia mengekori anda tetai may be kuliah korang berada ditempat yang sama dan habis pada masa yang sama,kat cafe pulak x payah la aku nk explain perut lapar of coz la tu tempat tumpuan student)
  • ternampak lelaki kegilaan korang bersama perempuan lain nampak mesra (itu bukan mksd nya mereka ada hubungan tetapi may be mereka classmate n group partner)
  • jika ternampak kawan lelaki (bakal boyfriend korang kononnya) anda yang agak rapat dengan korang keluar bersama dengan awek lain ( jangan la gelabah semacam may be oleh disebabkan si lelaki itu menuju ketempat yang sama so apa salahnya tumpang kn awek tu mana tahu si lelaki jadi teksi part time mintak upah hantar dan amik awek tu duit tu pulak wat belanja date korang...hahaha)
  • lelaki bertembung dengan anda dan jatuh la buku dan pencil case korang berlaku la adegan kutip mengutip macam movie dan drama petang2 sakit jiwa tu (eh jangan plak korang perasan lelaki tu sengaja langgar kamu sebab nk berkenalan, ini realiti bukan dalam skrip ok, itu adalah kemalangan tanpa diduga JANGAN PERASAN)
  • boyfriend korang xnk ikut lepak ngn kawan2 pempuan korang (xnak join sebab may be aritu dia pakai pink takut di cop sebagai lelaki lembut di sebab kan dia seorang kaum adam dalam kelompok geng2 lepak korang)



bagaimana pulak dengan lelaki??(aku kuatkan semangat taip pasal laki ni sebab akan menguris ego aku sendiri...konon je la...haha...aku xde macam kat bawah ni)


EXAMPLE:

  • jika pempuan cakap"kmk suka ktk" ( haha terus pikir nk amik jadi awek ke bro?haha...itu kata2 pempuan tu rasa selesa dengan anda bukan nya meluahkan perasaan)
  • jika pempuan cakap"kacak na ktk ritok" (bukan nak mengorat tetapi memuji anda tidak seperti hari biasa may be korang selekeh hari-hari sebelumnya..haha...jgn bagitau mereka bagaimana rupa mereka sebelumnya kerana akan menimbulkan amarah sbb EGO mereka tercalar)
  • perempuan melayan anda dengan baik pen jatuh pun tolong amik kan nk padam tulisan korang yang salah pn dia tolongkan (penjatuh sebab ia masuk kat bawah skirt diorang sbb tu la dia tolong amik kan, tolong padamkan tulisan salah tu pulak sebab korang mesti selalu hilangkan pemadam dia...alahai malang sungguh pempuan tu duduk sebelah korang)
  • jika pempuan cakap"yobihhh kacak badan ktk eh jatuh iman mek" ( jangan la korang wat aksi bina badan kerana akan membuat kamu macam orang bodoh sebab maksud sebenarnya adalah sindiran pedas supaya kamu memakai baju sebab x elok la layan tetamu tanpa pakai baju...agak2 la bro)
  • pempuan memandang anda semacam dilobi lalu berbisik tersipu malu dengan rakan2 nya di lobi (woi bro zip seluar ko x zip lagi pas kuar tandas la...hahaha....sebab tu la mereka berbisik jgn la kamu control macho sebab ke-macho-an kamu dh hilang)
  • pempuan yang merangkap bakal GF kamu mengelak menemani anda lepak bersama rakan anda (may be xnk mencium bau peluh badan rakan2 sukan anda dan bau anda sekali sebab boleh menyebabkan muntah hijau atau takut di kelaskan sebagai jalang sebab dia seorang je pempuan dalam kelompok geng2 lepak tu)
nasihat aku kat korang

"due the small misunderstandings lead a very big problem"

think twice before u judge ^_^
kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi
p/s: untuk peringatan bersama

No comments:

Post a Comment

sahabat yang merentas masa