Click Me

Falling leaves

Annyeong

Hello Chingoo~welcome to my blog~happy reading~

Pengumuman

Cakap Sambil Senyum

mitsu sayang semua yang sudi membaca blog ni..kita kawan sampai mati =_="

Total Pageviews

Likes

nuffnang2

Thursday, 10 May 2012

Sejujur manakah anda?

Annyeong...

Salam semua...



JALAN sana sini tak sah kalau tak jumpa couple duk melayan cinta asmara di depan shopping complex, kedai buku, taman bunga, tempat rekreasi..meroyan ke?...aku tak..aku buat selamber je...takpe tak kisah...eh betul ala aku tak kisah sangat..nak bangga ke or cakap aku dengki ke takpe aku tahu setakat mana batas kemampuan aku dan...dan paling penting sejujur manakah anda..yela aku ni bukan la perfect jangan cakap pulak aku ni patah seribu takde makna nya nak patah hati ni..bukan pulak aku membawa diri..bukan juga aku ni merajuk bercinta...no no no no..pui pui pui buang anggapan tak elok tu cepat2..orang cakap aku ni jenis cepat bosan... **ORANG CAKAP??** ok2 aku ngaku bukan orang cakap...ish aku ni asyik nak jadikan orang kambing hitam ntuk cover kelemahan diri..yela2 MAAF yerrr...aku rasa aku macam tu kot..yang cepat bosan memang takyah ada teman istimewa..kalu dah beristeri lain la...tu automatik tak bosan...haha...bahagia lagi ada laaa

Fullstop.............

BELOM habis lagi la..tak dapat aku nak lari lagi sebelum menyelesaikan masalah diatas dengan penuh tanda tanya..takut nanti ada yang tak dapat tido malam...hahaha..betul ke aku cepat bosan?..hakikatnya aku ni mudah suka kat orang..tapi akan cuba menjarakkan diri dari orang jugak...sebab? sebab aku taknak bagi harapan kat orang menjaga hati diri dulu jika nak menjaga hati orang lain..suka tu suka bukan CINTA ok??ada pulak yang fikir bukan2 nanti..yang penting owez ada 2nd thought..tu aku la mana la sama dgn korg..aku ni kn lelaki yang sangat RARE..tipu la kalu aku cakap tak ada simpan perasaan so aku cepat2 hapuskan perasaan tu..boleh tak korg buat cmtu? komfem ar korg takkan buat..simple kan..pastu aku selalu tanya kat diri sendiri sejujur manakah aku?..pliss la..jgn nak rosakkan hati sendiri...

PIMPIN la diri sendiri..aku ni tak la alim tapi kalu solat pn pernah tinggal macam mana pulak tu?so aku pernah cakap kalu aku tak lengkap 5 waktu tu mmg takkan nak cari teman hidup..korg pulak mesti sebaliknya kan..kot?? tak cakap semua la..sesuku je kot kalu cakap sesetengah nnt ada pulak yang marah..ok la 1% je la...**amik hati korang** kawan2 aku semua faham dengan aku..sebab tu diorg jadi kawan aku...haha...yang tak kawan tu tak tau la..yang tak tau tu cakap aku ni budak jahat..yang diorg nampak jahat tu aku buat2 biar org tak suka aku..sebab apa?..bersebab ok..ok kalu korg buat semua org suka dan sampai2 diorg menaruh hati dan korg dengan tak sengaja akan melukai diorg..berdosa tau..kita buat org sedih tanpa sedar mainkan perasaan org tanpa sedar..memang bukan 100% pun salah kita tapi mmg salah kita jugak kn..tak pandai nak kawal kawan2..

PLAYBOY...hello muka aku ni macam playboy ke?..pliss la..mmg tak ar...tapi berterima kasih la atas pujian dan gelaran tu sebab korg aku dijauhi kaum hawa...selamat aku...buat la cerita aku dapat pahala sebab takde secret admire...**ada ke org suka aku dalam diam??** aku buat2 je ada hakikat takde...hahaha...yang bercakap tu pulak akan dapat dosa free sebab tabur fitnah..

DIJAUHI...siapa nak sangat dipulaukan?aku pun taknak la..aku ni cakap ini tak boleh ini salah tapi itu jugak dia nk...cakap tak serupa bikin la budak ni...mesti korg fikir cmtu..To make it clear sebenarnya kita berkawan ada yang ikhlas sangat2 dan ada pulak yang berkawan nak memiliki...yang nak berkawan memiliki ni jangan di aplikasikan dalam kehidupan aku ea...sebab aku tahu semua kawan aku tak macam tu sebab diorg berkawan sebab ikhlas berkawan dengan aku..aku suka berkawan tak kira gender ok..tapi bukan berkawan dengan bergender songsang..taknak den..lari laju langgar tiang..so kawan korang mcam mana?..wondering..hmmmm

SILAP tu normal la sebagai manusia tapi bagaimana kita nak memperbaiki diri kita? ya aku masih berusaha tapi tetap dibayangi masa lampau..ada yang tak faham konsep..dan ada pulak yang berhati batu dan sangat optimis dengan perubahan yang kita buat..cakap2 belakang takyah kira la..dulu dia ni itu dan ini memang makan segera dan cukup mengenyangkan pahala aku nahhh cakap la lagi dosa tanggung sendirikan...tak elok cakap jahat tentang kehidupan orang..yang dah berubah tu, dia bukan nya hidup dizaman kuno dia lagi..dah org tu nak berubah bagi la sokongan..ada pulak mencebik tapi takpe mungkin belum tiba masa mereka berubah tapi aku akan menyambut perubahan korang dengan senyuman walaupun korang menyambut perubahan aku dengan mencebik mulut..

MENGINGATI tu sangat penting..sebab dengan ada kawan macam ni buat kita tidak lalai dan alpa dengan dunia..aku ada kawan macam tu aku bersyukur..dan aku jugak berdoa untuk mereka dalam doa hari aku...mcam tipu kalu aku cakap cmtu kn..tapi tuhan tahu...sebab dengan mengingati pada mereka aku pn tak lupa solat..bukan la nak cakap ingat mereka lebih dari ALLAH...salah tu kita ni sebagai manusia perlu impak yang mengerakkan kita contoh kawan yang baik la..kita pun ikut jadi baik..kawan aku semua tak tinggal solat..syukur alhamdulilah..

HIKMAH dan hidayah tu akan terbuka pada manusia yang ingin berubah..satu malam aku pernah bermimpi dan bila aku bangun aku menanggis sebab orang paling penting dalam hidup ku yang menjaga aku dari kecik tiada lagi didunia...YA ALLAH aku masih memerlukan mereka dan adik aku masih lagi memerlukan dia...kau ambil lah nyawaku sebelum dia..sebak tapi aku tak pernah pun tunjuk rasa bertapa syg nya aku pada mereka...biarlah aku dianggap orang jahat di rumah dan paling nakal..**aku bukan nak meraih simpati** ni just perkongsian taw..

TAK SALAH jika korg sekarang tgh bercinta dengan pasangan korang tapi ada batasnya..aku bukan ustaz tapi bercinta tu mmg salah kn..jangan pulak ada yang break up dengan pakwe dan makwe pas baca entry ni..tak pasal pasal aku kena buru dengan penyapu dan samurai..ada yang akan cakap eleh macam la dia tak pernah cmtu...cakap je pandai cakap je lebih..yela2 refer balik kat SILAP tu..dah faham? oleh sebab tu aku ni single..cakap la apa korang nk cakap apa..muka tak laku memang cakap cmtu mmg dasar forever alone la ko tu... aku hanya mampu cakap TERIMA KASIH sambil senyum lambai tangan dengan hepi atleast aku tau aku tengah menjaga batas pergaulan seharian ku walaupun terperuk je dalam bilik sebab dulu puas merasa bebas diluar sana...

JODOH aku tak sure pasal ni..macam cliche sangat nak cerita sebab semua orang tahu..kot?..percanggahan pendapat sering aku dengar...ada yang cakap kalu tak dicari mmg takkan dapat lerrr...ada pulak yang cakap takpe akan datang sendiri..percayakah anda jodoh anda adalah dari kawan yang anda pernah kenal, kenal rapat dan kenal sesaat?..yang sesaat tu mmg tak ar mana ada org jatuh cinta pandangan pertama lagi..yang ada tu pun sangat RARE..eh jgn pulak cakap aku cmtu...aku tak masuk list jodoh ea sebab kawan aku adalah kawan aku dan owez jaga SEAL OF FRIENDSHIPS...isteri aku nanti orang German la..aku bebel panjang2 ni ntuk korg la...aku ni tak fikir lagi sebab tengah tunggu yang dari German ni..kalau korang sayang kawan korang berbahagialah saat melihat mereka bahagia..pasal mimpi lagi aku suka sangat kalau ada anak sendiri pernah mimpi ada anak sendiri tak?.comel je..

TERIMA KASIH sebab sudi baca dan aku puji semangat korang hampir 10 minit membaca entry terpanjang aku ni...


SEKIAN...

p/s: kejam sangat ke aku ni?takpe aku kejam kat diri sendiri sebab selalu musnahkan perasaan sendiri daripada menyakitkan hati org kn..FOREVER ALONE better for me..gigit lidah sendiri ;P dan yang pasti aku tengah memperbaiki diri..Sabarlah wahai bakal isteriku..haha...berangan Mat Jenin

2 comments:

  1. untung bakal isteri adik akak ni.. laki dia betul2 jaga diri..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. menjaga diri dengan cara extreme kak...hehe ;)

      Delete

sahabat yang merentas masa